CHP İl Binasında İl Başkanı Esat Şengül ve parti yöneticileriyle birlikte basın mensuplarının karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, hem kent hem de ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Seçim zamanında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğini anlatan Öztunç, belediyeciliğin kitabını yazmakla, belediye başkanlığı yapılmayacağını söyledi. Kahramanmaraş’ın sahipsiz olduğunun altını çizen Öztunç, çok başarısız bir belediye yönetimi olduğunu vurguladı.

“MADEM BÜROKRASİYİ BU KADAR ÇOK SEVİYORSUN ANKARA’DA KALSAYDIN”
Öztunç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş’a hızlı tren gelmiş hayırlı olsun. Su yüzde 55-60 ucuzlamış hayırlı olsun. Aksu Çayı temizlenmiş hayırlı olsun. Depremle ilgili çok güzel tedbirler almışlar hayırlı olsun. Afşin-Elbistan Termik Santrali artık zehir saçmıyor hayırlı olsun. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü kutluyorum. Bütün bunları yaptı demek isterdim ama diyemiyorum. Maalesef Hayrettin Bey gerçekten herkesi şaşkınlığa uğrattı. Belediyeciliğin kitabını yazdım, bana oy verin dedi. Vatandaşta oy verdi ve belediye başkanı oldu. Ben o dönem belediyeciliğin kitabını yazmakla belediyecilik iyi yapılmaz demiştim. Ama halkımız böyle bir tercihte bulundu ve bizde sesimizi çıkarmadık. Seçimler geçeli 2 yıl oldu neredeyse ama Kahramanmaraş’a elle tutulur yaptığı hiçbir şey yok. 2 yıldır devlet memuru gibi 9’da gir, 5’te çık. Madem bürokrasiyi bu kadar çok seviyorsun Ankara’da kalsaydın. Gelip Kahramanmaraş’ın neden 5 yılını heba ettin?

“ÇOK BAŞARISIZ BİR BELEDİYE YÖNETİMİ VAR”
Adayken Aksu çayı temizlenecek dedi buraya bakan getirdi. Gram iyileşme yok. Suya indirim yapacağım demişti, indirim yapmadığı gibi zam yaptı, bir de buna güncelleme dedi. Kahramanmaraş merkeze hızlı tren getireceğiz dedi, hızlı tren falan gelmedi. Afşin-Elbistan Termik Santrali filtresiz çalışmayacak dediler. Hala çalışıyor. Verdikleri sözlerin hiçbirini tutmadılar. AK Parti’nin Kahramanmaraş’taki yöneticileri Kahramanmaraşlıları kandırıyor. Oy zamanı söylüyorlar, ondan sonra vatandaşın yüzüne dahi bakmıyorlar. Ben bunları söylemek zorundayım. Hayrettin Bey bırakın ilçeleri kent merkezine bile hiçbir şey yapmıyor. Kahramanmaraş’ta çok başarısız bir belediye yönetimi var. Burası hepimizin memleketi. Çevremizde her yer uçuyor ama Kahramanmaraş olduğu yerde sayıyor.

“MAALESEF KAHRAMANMARAŞ SAHİPSİZ”
Maalesef Kahramanmaraş sahipsiz. Gelin bir araya gelip şu şehre beraber büyütelim. Bana her gün 100 telefon geliyorsa 95’i Kahramanmaraş’taki sorunlarla alakalı. En büyük su havzası burada ama susuz mahalleler var. Anca bazı milletvekilleri eşine dostuna kıyak geçiyorlar. Eğer o milletvekilinin istediği olmayınca gerekirse kaymakamı da sürdürüyorlar. Buda oldu. Kaymakam buradan sürüldü. Böyle bir şey olur mu? Senin kardeşinin herhangi bir vatandaştan hiçbir farkı yok. Bugüne kadar milletvekillerinin yapmadığı işleri bugün yapıyorlar."

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz