Genç girişimci Mete Çevik, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi dev Türk kulüplerinin stadyumlarını minyatürleştiriyor.

YENİ ŞEYLER KEŞFETMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM

Asıl mesleğim kimyagerliktir diyen Çevik, “ En çok sevdiğim yanı ise yeni şeyler keşfetmeye açık bir kavram. Ama hayatım bundan ziyade iş haline gelmiş hobilerim etrafında dönmektedir. Araştırmayı yeni şeyler keşfetmeyi daha çekici bulurum. Üniversite yıllarında başlayan girişimcilik hayatımda birçok başarısızlığa imza atmaktan mutluluk duyan birisiyim. Çünkü yaptığım hatalar sonucunda şimdi doğru işler doğru adımlar atabiliyorum. Minyatür stadyum yapmamdaki etkenler ise, Türkiye’de bu veya bunun her hangi bir türevinin olmaması, tamamen bizim fikrimizin olmasıdır” dedi.

SABIR VE İLGİ İSTEYEN BİR ÜRÜN

Minyatür sanatının üç boyutlu çizimler esnasında zorlandıklarını belirten Çevik “Minyatürlerin birebir stat ölçüleriyle aynı olması için çalışmalarımı özenle yapıyorum. Bir diğeri ise çoğunluğu el işçiliği olması münasebetiyle ilk başlarda birçok fire verdik.  Gerçekten sabır ve ilgi isteyen bir ürün. Minyatür stadyuma başlamadan önce etkilendiğim   olaylar olduğu için,3 boyutlu  çizimler yapmaya minyatür stadyumdan önce başladık. Çeşitli projelerimiz oldu. Yurt dışında gördüğümüz bazı projelerden etkilenerek bu fikre sahip olduk. Minyatür stadyumunun el emeği çoktur 1 tanesi 3 günümüzü almaktadır. Buna kalıpların kuruması çıtaların lazerle kesilmesi dâhil. Gelen talep aşırı olduğu için biz 1’er 1’er üretmek yerine sayıyı çoğaltarak 3 günde daha fazla parça oluşturup son aşama onları birleştirerek zaman kazanmış oluyoruz” ifadesini kullandı.

HAYALLERİNİZİ VE UMUTLARINIZI SÖMÜREN İNSANLARI HAYATINIZDAN ÇIKARTIN

Çevik, “Türkiye'de girişimci olmaya karar vermek kadar bu karara bağlı olmak da bir o kadar zor. Çünkü Türkiye şartlarında yerleşmiş bir düşünce stili var. "Oku başarılı ol ve en iyi şirkette en iyi çalışan ol" bu düşüncede olan ebeveyn çocuğunu girişimciliğe  yönlendiremez. Çünkü biz garantici bir milletiz oysaki girişimcilik tamamen fikirler üzerine kurulu acabalarla dolu bir dünya. Özellikle genç girişimci vizyonistlerin yetişkinlere karşı daha büyük engelleri vardır! İnsanlar yapamadıkları şeyleri onlara da yapamayacaklarını söylerler ve söylemekle kalmaz bu yönde baskı uygularlar. Oysaki bir girişimcinin en büyük enerji kaynağı hayalleridir. Hayallerinizi ve umutlarınızı sömüren insanları hayatınızdan çıkartın! Unutmamak gerek ki ,Bir başkası için çalışarak ancak bir başkasını zengin edersin. Genç vizyonistlerin genç fikirlerin artması ümidiyle” şeklinde ifade etti.

SOSYAL YARDIM PROJESİ ALTINDA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRMAK

Minyatür stadyum ve masa üstü taraftar formasını tüm kartal yuvalarında lisanslı olarak sağlamak ilk hedefimiz diyen Çevik, “Bunun dışında çeşitli projelerimiz olmakla beraber medikal üzerine geliştirdiğimiz faydalı model kapsamına giren ürünümüzü sosyal yardım projesi altında ihtiyaç sahiplerine ek ücret talep etmeden sadece devletin karşıladığı miktarla ulaştırmaktır. Web sayfamdan da bu konuda detaylı içeriğe erişebilirsiniz” dedi.

Haber: Fazilet Çomruk


 





 

Editör: Mahmut Beyaz