Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gelinlik sektörü yeni sezona hazır. Salgın döneminde büyük daralma yaşayan sektör yeni sezondan oldukça umutlu. Sezon için tüm hazırlıklarını yapan gelinlikçiler ise daha çok gelinlerin verdiği siparişlere göre model üretiyor. Konuyla ilgili konuşan Gelinlikçi esnafı Ayşe Zengi, online satışlarda bir yükselme olduğunu söyledi.

YENİ SEZONA YENİ MODELLER HAZIR
Geçen sezon işlerin düşük olduğunu belirten Zengi, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Nasıl bir durumun bizi beklediğini bilmiyorduk. Sektör açılacak mı açılmayacak mı diye bir endişemiz vardı biz yine de yeni sezon için modellerimizi üretime başladık. Ümidimizi asla kaybetmedik. Yeni sezonda kızlarımız ne olacağını bilmedikleri için genelde uçuş uçuş modellerden yana kullanıyorlar tercihlerini. Pandemiden dolayı gelemedikleri için provasız dikim yapıp uzaktan ölçülerini alarak online sipariş oluşturup kendilerine buradan kargoluyoruz.”

GEÇEN YILA GÖRE GERİLEME VAR
Tarih değişimleri çok oldu. Bunu yaptığımız zaman birçok kişinin tarihi aynı zamana denk geldi buda bizi biraz yordu ve zorladı. Atölyemiz her zaman açık. O yüzden iki ay öncesinden sipariş oluşturmasını istiyorduk gelin adaylarımızın. Şimdi ise üç dört ay geri çekmek zorunda kaldık. Ne kadar erken halledersek onlar açısından iyi oluyor. Yürüyen müşteri sayılarında gerileme yaşadık. Kapanmalardan dolayı online alışverişe ağırlık verildi. Öncesinde mağazamıza giren kişi sayısı fazlaydı ama düştü. Geçen yıla göre gerileme yaşıyoruz. Yetkililerden tek beklentimiz diğer sektörler gibi düğün sektöründe de net bir tarih verilip açılmasını istiyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz