Türkiye ve uluslararası alanda herkesin ilgiyle takip ettiği formula yarışlarının başrol oyuncusu yarış arabaları, birçok insanın canlı olarak görmek istediği nadir araçlardan biri. Hızı ve görünüşüyle kendine hayran bırakan Formula aracını görmeyen kalmasın isteyen 101 isimli firma, Rallikros şampiyonu Bahadır Sevinç’in kullandığı Formula aracını Türkiye’nin dört bir yanında iş yaptığı akaryakıt firmalarında aracı hayranlarıyla buluşturuyor. Bu bağlamda geçtiğimiz hafta 1 günlüğüne Kahramanmaraş’a getirilen yarış aracı, yoğun ilgi ve talepten üzerine tekrar kente getirildi. 101 firmasının Kahramanmaraş’taki distribütörlüğünü yapan BP Sezal Petrol’un Binevler istasyonunda meraklılarının karşısına çakın araç, 17-18 Kasım tarihlerinde kentte sevenleriyle buluşacak. Formula aracının Kahramanmaraş’a getirilmesiyle ilgili konuşan BP Sezal Petrol Binevler İstasyonu Yetkilisi Barbaros Sezal, aracın özellikle çocukların ilgisini çektiğini belirterek, “Bu araç görülmeye değer, Sesini duyduğunuzda tüyleriniz diken diken oluyor. Tüm halkımızı istasyonumuza bekliyoruz”  dedi.

“AŞIRI İLGİDEN DOLAYI TEKRAR GETİRTTİK”

Sezal, araçla ilgili devam şunları söyledi: “101 firmasıyla çalışıyoruz. Bu firmanın aynı zamanda Distribütörlüğünü yapıyoruz. Böyle bir etkinlik yaptılar. Kahramanmaraş’ta da bizle çalıştılar. Türkiye’yi dolaşıyor bu araç. Gerçek yarışlara katılan bir araç. Yarışçımızın ismi Bahadır Sevinç. Bu aracı daha önce getirdik. Çok ciddi bir ilgi gördü. Bir gün kalmıştı. Aşırı ilgiden dolayı şimdi tekrar iki gün kalacak şekilde tekrar getirttik. Özellikle araç çocukların ilgisini çekti. Bu araç görülmeye değer, gerçekten inanılmaz bir araç. Sesini duyduğunuzda tüyleriniz diken diken oluyor. Herkesi bekliyorum. Bu defada yine aynı ilginin olacağını düşünüyoruz. 17-18 Kasım tarihlerinde araç BP Sezal Binevler İstasyonumuzda. Tüm halkımızı bekliyoruz.”

Formula yarışçısı Bahadır Sevinç, projesini de anlatan Barbaros Sezal, “Yarışçımız Bahadır Sevinç engelli kardeşlerimiz için bir pist yapıyor. Ve bu pistte onları da küçük yarışlar sokuyor. Bizde Kahramanmaraş’ta bahar aylarında inşallah aynısını yapacağız. Yarışçımız Barış Sevinç’i çağıracağız inşallah, davetimizi kırmayıp gelirse Kahramanmaraş’ta bahar aylarında böyle bir etkinlik yapacağız” şeklinde konuştu.

“ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”

Aracı görmeye gelen Nefise Ceylan Deveboynu, “Araba yarışlarını takip ediyorum. Aslında çok tehlikeli buluyorum ama yarışlarda çok havalı gözüküyor. Formula aracının Kahramanmaraş’a geldiğini duyunca diğer arkadaşlarımla birlikte aracı görmeye geldik. Burada aracın içine de binme fırsatım oldu çok güzel bir duygu” dedi.

“GERÇEKTEN İNANILMAZ BİR ARAÇ”

Aracı görmeye gelen çocuklardan biri olan Safa Sezal, “Formula aracının Kahramanmaraş’a geldiğini duyduk. Duyar duymaz da hemen buraya geldik. Televizyonlardan gördüğümüz, oyunlarda kullandığımız aracı canlı bir şeklide görmek bizi bayağı heyecanlandırdı. Araçla fotoğraf çekindi. Sürücü koltuğuna oturdum gerçekten inanılmaz bir araç. Aracı buraya gelmesi için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ARACI GÖRDÜĞÜM İÇİN ÇOK MUTLU OLDUM”

Yarış arabasını görmeye gelen çocuklardan biri de Ömer Faruk Sezal’dı. Minik Ömer, arabanın çok güzel olduğunu belirterek, aracı canlı bir şekilde gördüğü için mutlu olduğunu söyledi. Ömer Faruk, “Diğer arkadaşlarımın da buraya gelmelerini ve aracı görmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz