Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Expo 2023 alanında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül’ü ağırladı. Feyzioğlu’na Expo 2023 Projesi’ne ilişkin bir video slayt gösteriminin yapıldığı ziyarette Başkan Mahçiçek, projenin detaylarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

FEYZİOĞLU: EXPO İLE KAHRAMANMARAŞ’A BİR KAHRAMANMARAŞ DAHA KATILACAK
Ziyaret sonrası konuşan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, şunları kaydetti: “Kahramanmaraş güzel şehir. Kahramanmaraşlının gözleri içten gülüyor. Ev sahipliği, daveti sahici. Esnafı çok içten, çok dürüst. Değerli başkanımızın bizlere göstermiş olduğu Expo alanı muhteşem. Kentin çehresi değişiyor. Ama kültürü değişmeden çehresi değişiyor. Bizde Kahramanmaraş’ta avukat spor oyunlarını icra ettik. Esasında bunu bir görev olarak görüyoruz. Kahramanmaraş’ın tanıtımına da büyük hizmet sunduğumuzu düşünüyorum. Bin 200 avukat meslektaşımız aileleriyle birlikte Kahramanmaraş’a geldiler. Tüm sahalar tahsis edildi. Şehirdeki bizlere destek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş Baromuz şehirle birlikte yaşıyor. Şehriyle kavgalı değil. Expo alanının olduğu yere hakikaten deniz yapılıyor. Bu gerçekten muazzam bir olay. Gurur duydum. Projenin en önemli özelliği devamının sağlanması. Allah hayırlı etsin. Bu sayede Expo ile Kahramanmaraş’a bir Kahramanmaraş daha katılacak.

MAHÇİÇEK: BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Samimi ve sıcak bir sohbet havasında geçen buluşmada Başkan Mahçiçek, şunları söyledi: “29 Ekim Kahramanmaraş için daha anlamlı geçti. Türkiye Barolar Birliği Başkanımız ve Kahramanmaraş Baro Başkanımız Türkiye’deki baroları şehrimize davet ettiler. Aktiviteler düzenledir. Bu vesileyle şehrimizin tanınmasına ve bilinirliğine katkı sundular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bugün Barolar Birliği Başkanını Expo alanımızda ağırlamaktan memnuniyet duydum. Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen 2023’te tamamlayacağımız EXPO 2023 ile ilgili kendilerine bilgiler verdik. Çalışmaların hangi aşamada olduğunu, projeyi anlamlı hale getirebilmek ve sürekliliğini sağlamak için neler yaptığımızı kendilerine anlattık. Barolar Birliği Başkanımız Kahramanmaraş’ta bulundular değer kattılar. Ben Metin Bey’e ve Kahramanmaraş Baromuza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz