Kahramanmaraş’ta kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Fatmalı Mahallesi sakinleri, mahallelerine lise yapılması için eylem yaptı.

Onikişubat İlçesi’ne bağlı Fatmalı Mahallesi’nde 1994 yılında ilkokul için temeli atılan, daha sonra ise lise olarak yapılacağı söylenen ve aradan geçen 22 yılda hala yapımı bitmeyen inşaat, mahalle sakinlerinin sorunu haline dönüştü. Çocuklarının okullara taşımalı eğitimle devam ettiğini söyleyen mahalle sakinleri, okul inşaatının biran önce tamamlanmasını istiyor. Dün öğle saatlerinde temeli 1994 yılında atılan ve halen tamamlanmayan okul inşaatı önünde toplanan mahalle sakinleri, “Fatmalı Mahallemize lise istiyoruz”, “Biz okumak istiyoruz, siz okulumuzu yapmıyorsunuz” şeklinde açtıkları pankartlarla tepkilerini dile getirdi. Mahallenin eylem yaptığı sırada başka bir programdan dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, mahalle sakinlerinin yanına gelerek, sorunlarını dinledi. Başkan Erkoç, sorunun gerekli yerlere ileteceğini ve kendisinin de konunun takipçisi olacağını söyledi.

 Konu hakkında Fatmalı Mahallesi Muhtarı Şeref Kalay, Mahalle sakini Hasan Kibar ve Cuma Kavun, birer açıklama yaparak sorunlarını şu şekilde dile getirdiler;

‘ÇOK BÜYÜK BİR OKUL SORUNUMUZ VAR’

Fatmalı Mahallesi Muhtarı Şeref Kalay, “ Mahallemizde çok büyük bir okul sorunumuz var. Mahalle sakinleri burada bir okulun yaptırılmasını istiyor. Buradan yetkililere sesleniyorum; bizim mahallemizde temeli atılan okulumuzun tamamlanmasını istiyoruz. Çocuklarımız taşımalı eğitimle okuyor” dedi.





‘ÇOCUKLARIMIZ BURADA REZİL OLUYOR’

Fatmalı Mahallesi sakini 88 yaşındaki Hasan Kibar, “Mehmet Sağlam, 1994 yılında Milli Eğitim Bakanı idi. Sağlam Bakanımız buraya geldi ve 1994 yılında ilkokulun temelini attı. Biz Fatmalı Mahallesi olarak buraya bakılmasını ve biran önce okulun yaptırılmasını istiyoruz. Çünkü bizim çocuklarımız burada rezil oluyor. Çocuklar çevre mahallelerde ki okula gitmek zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.

‘BİR AN ÖNCE MAHALLEMİZE BİR LİSE YAPILMASINI İSTİYORUZ’

Fatmalı Mahallesi sakini Cuma Kavun ise, “1994 yılında Mehmet Sağlam Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde Fatmalı Mahallesi’nde, Önsen’de ve Kavlaklı’da çok programlı lisenin temeli atıldı. Diğer mahallelerin inşatları bitti ama bizim inşaatımız halen bitmedi. O günden bu güne bizim mahallemizde ki okula herhangi bir şey yapılmadı. Bizim çocuklarımız çok zor durumda. Bir an önce mahallemize bir lise yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

 

Editör: Mahmut Beyaz