Araç geçişinin engellendiği ve yaya yolunun deyim yerindeyse hiçe sayıldığı bu yerlerden biri olan Yeni Hükümet Caddesi içerisindeki İsmet Paşa Mahallesi’nde yaz, kış fark etmeksizin hemen hemen her gün hatalı park sorunu yaşanıyor. İl Emniyet Müdürü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından gün boyu denetim yapılan caddede hatalı park yapan birçok araca ceza-i işlem uygulanırken, bazı bilinçsiz araç sürücüleri de aracını çektiği için polise tepki gösteriyor.

ESNAF İSYANDA!
Cadde içerisinde iş yeri olan birçok esnaf, gün içerisinde aracını iş yerinin önüne dahi bırakmadığını ve sırf aracını işyerinin önüne bırakabilmek için sabah saat 07.00’de işe geldiğini söyledi. Bunun yanında da bilinçsiz ve duyarsız sürücülerin araçlarını kendi işyerlerinin önüne park ettiğini ve orada da araçlarının çoğu zaman akşama kadar kaldığını ifade etti.

BU CADDEYE ARTIK BİR ÇARE BULUNSUN!”
Araç trafiğinden yayaların dahi yürümekte zorlandığı cadde de esnaf deyim yerindeyse canından bezdi. Çile haline gelen caddeye bir çare bulunmasını isteyen esnaf, “Şu anda bu caddeden biz esnaflar olarak çok şikayetçiyiz. Neredeyse her gün burada park yüzüne kavga çıkıyor. Biz artık bundan yorulduk. Buraya yetkililer tarafından bir el atılmasını bekliyoruz. Bazen öylesine bir araç trafiği oluyor ki burada bırakın bir aracın geçmesini ben bir vatandaş olarak buradan zor geçiyorum. İnşallah ilerleyen günlerde buranın bir çaresine bakılır” dedi.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz