Onikişubat İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi Şeyh Edeali Bulvarı Zirve Apartmanı altında bulunun Engelsiz Yaşam Cafe için açılış töreni düzenlendi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan açılışa katılım yoğun oldu. Toplumdaki özel gereksinimli insanların yanı sıra diğer bireylere de hitap eden Engelsiz Yaşam Cafe, 7’den 70’e tüm engelli bireyler için güzel bir sosyal alan olma özelliğine sahip. Kentte böyle bir merkeze ihtiyaç olduğunu ve bu yüzden böyle bir girişim yaptıklarının altını çizen İşletme Sahibi Mustafa Oğulmuş, “Onlara yönelik yemek, müzik, drama ve tiyatro etkinlikleri var bunların hepsi ücretsiz. Bütün amacımız topluma yönelik eylemlerde bulunmak” dedi.

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR FARKINDALIK OLDU”
Hem Kahramanmaraş hem de kendileri için büyük bir farkındalık olduğunu söyleyen Oğulmuş, “Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Melek Çocuklar Derneğinin bir üyesiyim. Yaklaşık üç yıldır bu bir fikir projesi olarak aklımızdaydı, sonunda bunu düzenlemek ve faaliyete geçirmek bizim için büyük bir farkındalık oldu. İhtiyacı vardı, şehrimizin engelli bireylere hizmet eden ve onları bütün haline getirmeye çalışan bir alana. Biz de bunun farkına vardık ve Melek Çocuklar Derneğinin katkıları ile faaliyete geçirdik. Engelli, özel gereksinimli bireylere bizim burada kahvaltılarımız var. Özel kaynaştırma kahvaltıları mesela iki ayrı okuldan iki ayrı sınıf geliyor içlerinde bazıları engelli bir arada oturup kaynaşma toplantıları ve kahvaltıları yapıyorlar. Onlara yönelik yemek, müzik, drama ve tiyatro etkinlikleri var bunların hepsi ücretsiz. Bütün amacımız topluma yönelik eylemlerde bulunmak” ifadelerini kullandı.

“KAYNAŞMAK VE SOHBET ETMEK İÇİN HERKESİ BEKLİYORUZ”
Cafelerine kaynaşmak ve sohbet etmek için herkesi beklediklerini belirten Oğulmuş, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Her hafta Pazar günleri uyarlamalı doğaçlama oyunları oynuyoruz. Hafta içi 1 gün çocuklarımıza yönelik resim, boyama çalışmaları yapıyoruz. Müzik öğretmenlerimiz gelip onlarla beraber müzik derslerini koro halinde veya bireysel olarak eğlenmek amacıyla faaliyette bulunuyorlar. Bu kapsamı zamanla daha da genişletmek istiyoruz. Maraş için iyi olmasını diliyoruz. Önce özürlüler adı altında topluluk oluştu. Daha sonra engelliler derneği dendi. Biz de bu söylemi daha da değiştirerek özel gereksinimliler olarak nitelendirmek istiyoruz. Farkındalık sıfatlarla değil, eylemlerle olur. Toplumun ve bireylerin özel gereksinimli dostlarımıza değer vermesini temenni ediyoruz. Buraya gelip kaynaşmak için, sohbet etmek için herkesi bekliyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz