Elbistan-Göksun Karayolu'nun bölünmüş yol standardında yeniden yapılmasına ve bitümlü sıcak asfaltla kaplanması amacıyla düzenlenen ihale sonuçlandı. Her gün binlerce aracın kullandığı Elbistan-Göksun karayolu yaklaşık 91 milyon liraya ihale edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın AK Parti Grup Başkanvekilliği sırasında programa aldırdığı Elbistan-Göksun karayolunun duble yol yapılması için yapılan çalışmalar tamamlanarak yolun yapım ihalesi gerçekleştirildi. Her gün binlerce aracın kullandığı Elbistan-Göksun karayolu yaklaşık 91 milyon liraya ihale edildi. AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, yolun yapım ihalesinin tamamlandığını belirterek, kısa süre içerisinde yapımına geçileceğini söyledi. Kısaca yaptığı açıklamada; İhalesi tamamlanan Elbistan-Göksun karayolunda önümüzdeki günlerde çalışmalar başlayacak ve Göksun-Afşin-Elbistan arasındaki yolumuz duble olarak halkımızın hizmetine açılacak. AK Parti iktidarında ülkemiz genelinde Hastane ve Yollarda ciddi anlamda bir çalışma yapıldı ve vatandaşlarımızda bunun farkında dedi. Kısaca, Günde ortalama 7 bin 500 aracın kullandığı yolun duble yol olması ile birlikte, trafik kazalarında azalma olacağı öngörüsünde bulundu.
ELBİSTAN-MALATYA KARAYOLU İHALE AŞAMASINA GETİRİLDİ
Elbistan-Göksun karayolunun duble yol yapım ihalesi tamamlanmasıyla gözler Elbistan-Malatya karayolunun darıca mevkiine kadar olan bölümün ihalesine çevrildi. Elbistan ilçesinin bir diğer kapısı olan Elbistan-Malatya karayolunda da duble yol çalışmaları başlatıldı. Elbistan-Malatya karayolunun yaklaşık 53 kilometrelik alan üzerinde uygulanacak duble çalışmanın ihale aşamasına getirildiği bildirildi. AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca burada da yaptığı değerlendirmede, Elbistan-Malatya karayolunun çiçek, söğütlü, güzergahının duble yol olarak yapıldığını, darıca mevkiine kadar olan kısmın yapılması ile birlikte vatandaşların Malatya’ya da kısa süre içerisinde güvenli bir ulaşım sağlayacakları söyledi. 2016 yılı içerisinde yapım ihalesine çıkılacak olan Elbistan-Malatya karayolunda şuan sinyalizasyon çalışmalarının yapıldığını belirten Kısaca, yolun okullar bölgesi olmasından dolayı Karayolları tarafından yolun her iki tarafına da kaldırım ve orta refüj çalışması sürdüğünü söyledi. Kısaca sözlerinin sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Erdi İşbilir/Elbistan


Editör: Mahmut Beyaz