Yalnızca Kahramanmaraş'ın değil, bölgenin en yeşil ve ormanlık ilçesi olan, doğasıyla insanın yüreğini ferahlatan, tarihi mağaralarıyla tanık olanları geçmişe götüren, şelaleleriyle ise müthiş bir ambiyansa sahip olan Andırın, yaz aylarının gelmesiyle birlikte hareketli günler yaşıyor. Yaz aylarıyla birlikte nüfusu ikiye katlanan Andırın İlçesi, görmeye gelenleri Galgamaç Şelalesi başta olmak üzere tarihi Azgıt, Meryemçil, Akkale ve Haştırın kaleleri, göller ve yaylalarıyla büyülemeyi başarıyor. Bunun yanında belediye hizmetleri de hız kesmeden devam ederken, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, sosyal belediyecilik anlamında yaptığı birbirinden özel ve farklı projelerle Andırınlı vatandaşların gönül dünyalarında yer edinmeyi başardı.

4 MİNARELİ ASMA KÖPRÜ ZİYARET SIRASINDA BAŞI ÇEKİYOR
Doğa Harikası olan Andırın’da yenilikler günden güne artmaya devam ederken ziyaretçilerin uğrak noktası olan Andırın’ın meşhur 4 minareli asma köprüsü yanındaki sosyal tesislerde dinlenme ve temel ihtiyaçların karşılanması hedefleniyor. İnşaatı devam eden sosyal tesislerde incelemelerde bulunan Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan “Asma köprümüze ilginin yoğun olduğunu biliyoruz ve bu yüzden burada ihtiyaç duyulan tesisi yapmak için çalışma başlattık” diye konuştu.

DOĞA VE TARİH SEVERLERİ AĞIRLIYOR

Galgamaç Şelalesi başta olmak üzere tarihi Azgıt, Meryemçil, Akkale ve Haştırın kaleleri, göller ve yaylalarıyla adından söz ettiren ilçe, doğa ve tarih severlerin izole tatil rotaları arasında yer alıyor. Bünyesinde birçok coğrafi bölgenin iklimini barındıran Andırın'ın ziyaretçi sayısı, yaz döneminde artıyor. Bunaltıcı sıcaklardan uzaklaşmak isteyenlere doğal ortamda serinleme imkanı sunan bölge, tarihi kaleleri başta olmak üzere kanyonları, şelaleleri ve mesire alanlarıyla doğa ve tarih severleri ağırlıyor.

ANDIRIN'IN SAKLI GÜZELLİĞİ "GALGAMAÇ ŞELALESİ"
İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Alanlı Mahallesi kırsalında bulunan ve yaklaşık 15 metre yükseklikten akan Galgamaç Şelalesi hava sıcaklığının arttığı bugünlerde serinlemek isteyenlerin uğrak noktası oluyor. İlkbahar ve yaz mevsimlerinde Kahramanmaraş'ın yanı sıra çevre illerden de gelen doğa, fotoğraf ve kamp tutkunlarının uğrak merkezi haline gelen şelaleye, çam ve meşe ormanlarının arasından geçerek ulaşılabiliyor.

“GERÇEKTEN ÇOK HARİKA BİR DOĞASI VAR”
Konuyla ilgili konuşan Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, ilçenin tarihi ve doğal güzellikleriyle isminden söz ettirdiğini ve çok sayıda kişinin stresten uzaklaşmak amacıyla bölgeye geldiğini belirterek, şunları kaydetti: “Galgamaç Şelalesi son yıllarda meşhur oldu. Gerçekten çok harika bir doğası var, sadece şelale değil kuzeyi ve güneyinde çok güzel kanyon var. Zamanla dere burayı oymuş ve çok güzel bir görüntü oluşmuş. Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerimiz geliyor. Çok büyük ilgi görüyor.

“TARİH SEVERLERİ İLÇEMİZE BEKLİYORUZ”
Galgamaç gibi birçok şelalemiz, kanyonlarımız ve ormanlarımız var. İlçemiz, bilindiği gibi içerisinde dünyanın en fazla kalesini barındıran bir ilçe. Dolayısıyla tarih ve kültür turizmini seven ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Ama ziyaretçilerimizden bir ricamız var lütfen buraları kirletmeyelim. Özellikle mangal yakmayalım. Aynı zamanda çöpleri buraya bırakmayalım. Elimizden geldiğince turizmin alt yapısını geliştirmeye ve ziyaretçilerimizi ağırlamaya çalışıyoruz. Bütün tarih severleri ilçemize bekliyoruz.”

“KAYA MEZARLARI, BİRÇOK KANYON VE VADİLERİMİZ VAR”

“İlçemize gelen ziyaretçilere rehberlik hizmeti sunmak ve doğal alanlarımızı gezdirmek istiyoruz” diyen Doğan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: “Kışın 35 bin olan nüfusumuz yaz aylarında 150 bini buluyor. Bunun dışında binlerce ziyaretçi geliyor. Turizm altyapısını geliştirmeye çalışmalarımız elimizden geldiğince sürüyor. Bütün tarih ve doğa severleri ilçemize bekliyoruz. Burada ibadethaneler, mozaik alanları, kaya mezarları, birçok kanyon ve vadilerimiz var. İlçemiz, insanların temiz hava teneffüs edebilecekleri, soğuk sularından içebilecekleri dolayısıyla unutamayacakları zaman geçirebilecekleri bir bölge.”

Editör: Mahmut Beyaz