Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş, 2014 yılında ekmek fiyatını 90 kuruş yaptıklarını fakat bu fiyatın uygulamaya koyulmadığını bu yılın sonunda ise ekmeğin tanesini 90 kuruş yapacaklarını söyledi.

Ekmeği en ucuz yiyen illerden birinin Kahramanmaraş olduğunu söyleyen Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş, kentte birkaç yıldır ekmeğe zam yapılmadığını bu yılın sonunda ise ekmeğin 250 gramının 90 kuruş olacağını ifade etti.

Diğer çevre illere oranla Kahramanmaraş ekmeği en uygun fiyata satan iller arasında bulunduğunu kaydeden Güneş, “Ekmek, Gaziantep’te 80 kuruş, Adana’da 90 kuruş, Kayseri’de 80 kuruşa satılıyor. Ekmek fiyatlarının yüzde 50’si piyasaya yansıyor” dedi.

TEZGAH SATIŞLARI YAYGIN
Çevre illerde fırınlar kendi çıkardıkları ekmeği kendilerinin sattığını vurgulayan Güneş, Kahramanmaraş’ta ise bu uygulamanın mevcut olmadığını söyledi. Kahramanmaraş’ta ekmeğin tezgah satışlarının yaygın olduğunu savunan Güneş şöyle dedi: “Bir market 2 ya da daha fazla fırından ekmek alabiliyor. Bu durumda bakkal ve fırıncının arasında ki kar fiyatları oluyor, tüm sıkıntılarda buradan meydana geliyor. Fırıncı diyor ki, bakkal benim ekmeğimi daha fazla satsın kar payını da biraz fazla vereyim. Bizim sorunumuz bakkala ve markete tamamen teslim olmamızdan doğuyor.”   

EKMEK GEREĞİNDEN FAZLA ALINMAMALI
Bir mamulü birinci elden almanın en doğru yol olduğunu kaydeden Güneş, “Fırınlarda tezgah satışı olmadığından dolayı marketlerde yoğunluk oluyor. Marketler ekmeği satacağından fazla alıyor. Onu da muhafaza edemiyor. Vatandaşların ekmeklerini ikinci bir el değmeden satışa sunmak istiyoruz. Şehrimizde bir de kapıcı olayı var. Kapıcılar marketlerden ekmek alıyorlar apartman sahiplerinin kapısına kadar götürüyorlar bundan da kazanç elde ediyor. Bakkalın, marketin, fırının rızkına engel oluyorlar” diye konuştu.  Haber: Mücahit Dalkara

Editör: Mahmut Beyaz