Dulkadiroğlu İlçesi, Duraklı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Şehit Mıllış Nuri İlkokulu öğrencilerinin velileri tedirgin. Özellikle Ballıca Mahallesi’nde ikamet eden öğrenciler, okula gelip giderken aslında tehlikeli bir yolculuğa çıkıyorlar. Yanlarında velileri olmadan okula gidip gelemeyen öğrenciler için en büyük tehlike ve engel ise Ballıca Mahallesi ile okul arasında kalan Şeref Eroğlu Caddesi. Okuluna ulaşmak için caddeyi geçmek zorunda olan öğrenciler velileriyle birlikte her gün aynı korku ve tedirginliği yaşamak zorunda kalıyor.

Manşet Gazetesi olarak  okul çıkışında cadde üzerinde velilerle yaptığımız görüşmelerde Şeref Eroğlu Caddesi’nin hem kendileri hem de çocukları için çok tehlikeli bir cadde olduğunu belirterek caddeye üst geçit yapılmasını istedi. Ayrıca Ballıca Mahallesi’ne okul yapımı için temelin atıldığını ancak henüz inşaatın başlamadığını anlatan veliler, “Okul yapılmayacaksa üst geçit yapılsın, bunu tüm yetkililere duyuyoruz” dedi.

CADDEDE 15-20 GÜNE BİR KAZA OLUYOR”
Cadde üzerindeki Esnaf Halil Gemci, şöyle konuştu: “Ben burada 12 yıldan bu yana esnafım. Bu yolda Ballıca Mahallesi’nden okula giden caddede 15-20 güne bir kaza oluyor. Çocuklar buradan geçemiyorlar. Bizim yetkililerden istediğimiz buraya bir üst geçittir. Caddeden geçen araçlar durmuyorlar. Sözlerimize kulak asmalarını rica ediyorum.”

“ÇOCUKLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN BURAYA ÜST GEÇİT YAPSINLAR”
Veli Bediha Tekerek, şunları kaydetti: “Çocuklarımıza üst geçit istiyoruz. Çocuklarımız okula gidip gelirken can güvenliği yok. Karşıdan karşıya geçemiyorlar. Neden? Çünkü yol ev ile okul arasında sürekli akan trafikli olan bir cadde var. Bu nedenle çocuklar karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekiyor. Araç sürücüleri çocukları görünce durmuyor. Çocuklarımıza saygı göstermiyorlar. Durum böyle olunca biz veliler olarak çocuklarımızı okula götürmek zorunda kalıyoruz. Ballıca Mahallesi’nde yani evimizin orada da bir okul yok. Aslında temeli atılan bir okul var ama inşaatı yarım bırakılmış vaziyette. Eğer mahallemize okul yapmayacaklarsa en azından okul ile evlerimiz arasında kalan bu yola bir üst geçit yapsınlar. Bu yolda çok fazla kaza oluyor. Çocuklarımız tek başına gidip gelemiyor. Çocuklarımızın can güvenliği için buraya üst geçit yapsınlar. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’den rica ediyoruz.”

“YETKİLİLERDEN BU KONUDA YARDIM BEKLİYORUZ”
Bir başka veli Fatih Çevik, şunları söyledi: “Biz veliler olarak buraya bir üst geçit istiyoruz. Bu caddede kaza çok oluyor. Çocuklarımız veliler olmadan okula gidip gelemiyor. Bu cadde çok tehlikeli bir cadde. Her yerden araç geliyor. Biz yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz ve buraya bir üst geçidin yapılmasını istiyoruz.”

“BIRAKIN ÇOCUKLARI BİZ BİLE KARŞIDAN KARŞIYA GEÇMEKTE ZORLANIYORUZ”
Diğer bir veli Ayşe Andız, “Biz veliler olarak üst geçit istiyoruz. Çocuklarımızı okula yalnız gönderemiyoruz. Sürekli biz yanlarında oluyoruz. Hem sabah hem de akşam trafik çok yoğun oluyor ve sürücüler bize yol dahi vermiyor. Ben 3 yıldan bu yana çocuğumu okula kendim götürüyor ve kendim getiriyorum. Bu konuda da çok zorlanıyorum. Bırakın çocukları biz bile karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇOK FAZLA SIKINTI ÇEKİYORUZ”
Veli Sibel Gemşen, “Ben Ballıca Mahallesi’nde oturuyorum. Birkaç yıldan bu yana çocuğumu okula götürüp getiriyorum. Her götürdüğümde karşıdan karşıya geçerken biri duruyor biri durmuyor. Biz çok fazla sıkıntı çekiyoruz. Biz yetkililerden üst geçit istiyoruz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ YOK”
Veli Tuğçe Oran ise, “Ben 4 yıldan bu yana çocuğumu Ballıca Mahallesi’nden Şehit Mıllış Nuri İlkokulu’na götürüp getiriyorum. Geçen yıl çocuğuma 2 defa çocuğuma araba çarpacaktı. Burası çok tehlikeli bir yol. Biz veliler olarak üst geçit istiyoruz. Çocuklarımızın can güvenliği yok” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış/Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz