AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, hem Kahramanmaraş hem de ülke gündemiyle ilgili birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş’ın devam eden veya yapılacak projeleriyle ilgili bilgiler veren Özdemir, öncelikli hedeflerinin ulaşımla ilgili sorunları çözmek olduğunu söyledi. Aksu Çayı için Islah OSB kurulacağını açıklayan Özdemir, 24 bin metrekare kapalı alanı olan bir Adliye ek hizmet binasının yapılacağını da duyurdu. Yörükselim Devlet Hastanesi’nin Kuzey Çevre Yolu’nun altına yapılmasıyla ilgili bir çalışmalarının olduğunu kaydeden Özdemir, sözlerinin devamında pandemi şartlarına değindi. Ticari hayatın canlanmasından ötürü esnafın şu anda halinden memnun olduğunu belirten Özdemir, yeniden yasakların gelmemesi adına aşıya olan hassasiyetin artması gerektiğini vurguladı. Özellikle orman yangınları sırasında muhalefetin tutumunu eleştiren Özdemir, bu şekilde bir muhalefet anlayışına anlam veremediklerini dile getirdi.

“SANAYİ KAVŞAĞIYLA İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ OLACAK”
Özdemir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş ile ilgili bütün vekiller olarak takip ettiğimiz birkaç projemiz var. Şu anda en önemli gündemimiz ulaşım. Kamuoyunun da malumu Arsan Kavşağı ile ilgili sıkıntımız vardı. Orayla ilgili sorunları çözdük ve hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Arsan Kavşağı’ndan sonra Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Sanayi kavşağıyla ilgili bir çalışmamız olacak.

“ANDIRIN-GÖKSUN YOLU ÜZERİNDE BİR ÇALIŞMAMIZ VAR”
Ilıca yolu ve Andırın köprüsüyle ilgili bir çalışmamız var. Orada da 3 tane köprü projesi yapılmış, Karayolları bu projelerden birisini tercih edecek. Birde Türkoğlu’nda Nurdağı-Kahramanmaraş arası sıcak asfalt BSK yapılacak bir yer var. Burayla ilgili Karayollarımızla görüşüyoruz. Göksun-Elbistan yolunun bir kısmının kamulaştırması bir kısmının ise sıcak asfaltı yapıldı. Elbistan-Malatya yolu üzerinde çalışmamız mevcut. Andırın-Göksun yolu üzerinde yine bir çalışmamız devam ediyor. Ulaşımla ilgili takip ettiğimiz ve şehrimizin ana gündemleri bunlar.

KADIN DOĞUM HASTANESİ
Sağlıkla ilgili takip ettiğimiz konularda var. Kadın doğum hastanesi yaptırıyoruz. İhalesi yapıldı, şu anda orada bir su deposu ile garaj yerinin yıkılması gecikti. Ama şu anda bunun yıkımına da başlandı. Geçenlerde de birlikte temel atmasını yaptık. Yörükselim Devlet Hastanesi’nin Kuzey Çevre Yolu’nun altına yapılmasıyla ilgili bir çalışmamız var. Sağlık Bakanımızla 3-4 defa bu konuyla ilgili görüştük.

AKSU ÇAYI İÇİN ISLAH OSB
Sanayiyle ilgili 2 tane ana çalışmamız mevcut. Bir tanesi Islah OSB. Aksu Çayının kirliliğinin önüne geçmek için Aksu Çayına kimyasal madde deşarj eden 3 nokta var. Erkenez, Aksu ve Türkoğlu. Bunların 3’nü bir Islah OSB yapacağız. OSB kurduğumuzda bu atıkların bir atık tesisi ve arıtmasının yapılabilmesi için kurulacak tesise bir tüzel kişilik lazım. Bu tüzel kişilikte OSB, Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre, Şehircilik Bakanlığımız olmak üzere üçünün ortak yürüteceği bir Islah OSB olacak. Türkiye’nin başka yerlerinde de bu projeler yapıldı. Hatta meclis kapanmadan 2-3 gün önce Islah OSB’yi bir kanunla en son çıkan torba yasanın içine koymaya çalıştık fakat yetiştiremedik. Bu konuda tüm vekillerimize minnettarız. Sanayiyle ilgili ikinci önemli çalışmamızda Tomsuklu Atış Alanının atış alanı vasfından çıkarılması ve oranında yeni bir karma OSB yapılarak sanayicilerimize yer açmak istiyoruz. Orası 18 bin 100 dönüm.

ADLİYEYE YENİ EK HİZMET BİNASI
Yargı ile ilgili Adalet Bakanlığımızla görüşüyoruz. Adliyemize yeni ek bina yapacağız. 24 bin metrekare kapalı alanı olacak. Şu anda bizim adliyemizde 23 bin metrekare. Yani adliyemiz kadar ek bina yapacağız.

TÜRKOĞLU ADLİYEMİZİ YAPACAĞIZ”
Türkoğlu Adliyemizin projesi bitmişti, ödeneği lazımdı. Geçen hafta Türkoğlu Belediye Başkanımızla ziyaret ettiğimizde Adalet Bakanımızla orada görüştük. Yeni bir ödenek çıkartmaya çalışıyoruz. Türkoğlu Adliyemizi yapacağız.

“BELEDİYELERİMİZİN VE TOKİ’NİN KONUT ÇALIŞMALARI OLACAK”
Basın sitesi ile ilgili çalışmamız hâlihazırda var. Hatta geçen hafta TOKİ’deki arkadaşlarımız basın sitesinin yapılacağı yerdeki vatandaşlarımıza bir tebligat yapmışlar. Ama bence orada şöyle bir hata olduğunu düşünüyorum; vatandaşlarımızın evlerinin olduğu yerde tebligat yapmışlar. Ama biz evlerin olduğu yerde değil, boş alanda bu basın sitesinin yapılmasını istemiştik. Geçen hafta ben TOKİ Başkanımızla görüştüm. Büyükşehir Belediyemizce burada bir yer değişikliği olabilir. TOKİ’nin önceliği basın sitesi ama arkasından da yeni toplu konut alanlarıyla ilgili çalışması olacak. Sadece TOKİ’nin değil, Büyükşehir Belediyemizin ve Dulkadiroğlu Belediyemizin de konut projeleri olacak.

“ERKEN SEÇİM OLMAYACAK”
Erken seçim olmayacak. Seçim tarihinde bir değişiklik yok. Ben 2018 yılında milletvekili seçildim. 3 yıldır yaz döneminde bütün Kahramanmaraş’ı dolaşmaya çalışıyorum. Meclis kapandığında ben her yaz bunu yapmaya çalışıyorum. Diğer vekillerimizde öyle. Biz bu gezileri seçime bağlamaksızın vatandaşımızla meclisin kapalı olduğu dönemlerde hemhal olmaya çalışıyoruz.

“ESNAFIMIZ ŞU ANDA HALİNDEN MEMNUN”
Vatandaşımızın önceki yılki gündeminden farklı olarak bu yıl pandemiyi gündemine alıyor. Pandeminin sahada oluşturduğu aksaklıklar var. Örneğin esnafımızın bir kısmı işyerini kapatmak zorunda kaldı. Esnaf olmayan ama yaz dönemi tatile gitmek isteyen veya çocuğunu okula gönderemeyen vatandaşlarımız oldu. Yani vatandaşlarımızın sosyal sorun olarak konuştukları öncelikler pandemi ile yeni bir şeye evrildi. Sahada edindiğimiz intiba şu; şu anda ticari hayat oldukça canlı. Fakat insanlar yine de pandemiden önceki şartlar kadar sokağa çıkmıyorlar. Yâda sokağa çıktıklarında artık lüks tüketim dediğimiz o alanlara fazla kaymıyorlar. Daha çok ana ihtiyaçlar üzerinde hareket ediyorlar. Şikâyet muhakkak var ama genel olarak esnafın şu an için halinden memnun olduğunu görüyorum.

“YASAKLARIN YENİDEN GELMESİNİ İSTEMİYORSAK, AŞI OLMAYI TEŞVİK ETMEMİZ LAZIM”
Vatandaş ve esnafımız kısıtlamaların yeniden gelmesini istemiyorlar. Yani her türlü önlem alınsın ama yasak yeniden getirilmesin diyorlar. Bizim beklentimiz vatandaşlarımızın aşı olması. Vakaların yüzde 80-90’ı aşı olmayanlar. Demek ki aşı koruyucu bir özellik. Fakat vatandaşımız aşı olma konusunda biraz daha dirençli davranıyor. Bizim teklifimiz ve önerimiz şu; mutlaka vatandaşlarımız aşı olsunlar. Aşı oldukları zaman bu yasaklar yeniden gelmeyecek. Yasakların yeniden gelmesini istemiyorsak, aşı olmayı teşvik etmemiz lazım.

“DEVLETİNİ BAŞKA ÜLKELERE GÜÇSÜZ GÖSTEREREK MUHALEFET YAPILMAZ”
Muhalefet iktidara gelmek isteyen kişi demek. İktidar olmak istiyorsanız ne yapmanız lazım? Çözüm üretmeniz lazım. Muhalefetken iktidarı aşağıya çekerseniz iktidara gelemezsiniz. Sen ülkeyi daha iyi yöneteceğini anlatarak iktidara gelebilirsin. Yangın olmuş. AK Partili, CHP’li oradaki vatandaşın siyasi görüşü ne olursa olsun hepsi gitmiş yangına müdahale etmiş. Kurumsal olarak ta devletimiz yangına tüm gücüyle müdahale etmiş. Bir siyasi parti çıkıyor, ‘Devlet buraya müdahale etmiyor’ diyor. Ortada bir yangın varken, ‘Sen bunu söndürmüyorsun’ diye muhalefet yapamazsın. Sen benimle omuz omza verirsin, bu yangını söndürürsün, sonra da ‘Ben bu yangının söndürülmesinde şunları şunları yaptım. Vatandaşımı bu sıkıntıdan kurtardım. Ama ben iktidara gelirsem şunları yapacağım’ dersin. Muhalefet budur. Devletin başına bir musibet geldiğinde devletini başka ülkelere güçsüz göstererek yapılan muhalefet, muhalefet olamaz. Sırf iktidara gelme hırsıyla kendi ülkesini alaşağı etmeye çalışan, yurt dışına kendi ülkesini aciz göstermeye çalışan bir muhalefet anlayışına bu millet itibar etmez. Bu devşirme muhalefet anlayışı nereden gelmiş, anlamıyorum. İthal bir muhalefet anlayışı var.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz