19 Şubat'ta Edirne'den yola çıkan tır, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Bilecik, Niğde, Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep’in ardından şimdi ki ise durağı Kahramanmaraş oldu.

Kent merkezinde bulunan Demokrasi Meydanı'na konumlandırılan Dijital tır, Türkiye’nin kültürel, tarihi, milli, teknolojik ve bilimsel projelerini dijital ortamda vatandaşlara anlatacak.

Ayrıca ziyaretçilerine bir takım deneyimler de sağlayacak olan tır, Cuma gününe kadar kent halkını ağırlayacak. Bu kapsamda Dijital Tır’ın açılışını gerçekleştiren Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, tırın içerisini ziyaret ederek Gaziantep Bölge Müdürü Mücahit Taşkın’dan bilgiler aldı.

VATANDAŞLARIMIZI DA TIRIMIZI ZİYARET ETMEYE DAVET EDİYORUM”

Yapılan açılış sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Coşkun, ‘Dijital Tur’ projesini çok faydalı bulduğunu belirterek, Kahramanmaraşlı vatandaşları tırı ziyaret etmeye davet etti. Vali Coşkun, konuşmasında şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığımızın İletişim Başkanlığının ‘Dijital turu’ ilimizde. Bugün vatandaşlarımızın ziyaretine açıldı. İnşallah cuma gününe kadar ilimizde kalacak.

Bu süreç içerisinde ülkemizin kültürel, tarihi, milli, teknolojik ve bilimsel projeleriyle ilgili dijital ortamda vatandaşlarımızı bilgilendirecek ve vatandaşlarımıza burada dijital ortamda bir takım deneyimler sağlamak amacıyla, bir takım ortam var. İnşallah vatandaşlarımız geldiğinde burada dijital ortamda bazı projeleri yakından görme fırsatına kavuşacak. Ben tekrar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızı da tırımızı ziyaret etmeye davet ediyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz