Göreve geldiği süreçten itibaren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin kentten kopuk olmaması noktasında önemli çalışmalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, gazetemize iade-i ziyarette bulundu. Rektör Can’ı gazetemiz İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu karşılarken, ziyarette, Sorumlu Yazı işleri Müdürü Mahmut Beyaz ve Radyo Fresh Genel Müdürü Serdar Salma’da yer aldı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Rektör Niyazi Can, KSÜ ile ilgili önemli bilgiler verirken, gelecek hedeflerini de anlattı. KSÜ’nün doluluk oranının geçen yıla göre 8 puan artarak yüzde 92’ye ulaştığını dile getiren Can, KSÜ olarak birlik ve beraberliğe önem verdiklerini söyledi. KSÜ’nün herkesi kucaklayan, kaliteyi öne alan ve araştırma-geliştirme faaliyetlerine önem veren bir üniversite olduğunu aktaran Rektör Can, tanıtım eksikliğini gidermek için de önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“TERCİH EDİLEN BİR ÜNİVERSİTE OLUYORUZ”

KSÜ’de yeni bir dönemin başladığını dile getiren Rektör Can, “Ben zaman zaman çevremizdeki basın mensuplarını ziyaret ediyorum. Belediyemiz, valiliğimiz, diğer STK’larımız, şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşlar bizim paydaşlarımızı oluşturuyor. Onlarla birlikte Kahramanmaraş’ımıza ve üniversitemize hizmetler üretiyoruz. Burada bir sohbet havası içinde, ziyaret sınırlarında oldu beraberliğimiz. Şehrimizin ve üniversitemizin meselelerini illa ki konuşuyoruz. Üniversitemiz, 2019-2020 eğitim-öğretim yılına hazırlanıyor. Pazartesi günü itibariyle, yerleşen öğrencilerin kayıtları yapılmaya başladı. Daha önce de açıkladığımız gibi tercihler ve yönelişler hızlandı. Geçen yıl yüzde 84 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 92’ye çıktı ve butercih edilen, önemli bir üniversite olma yolunma olduğumuzun çok önemli bir işareti. Biz üniversite üst yönetimi olarak birlik, beraberlik ve huzura büyük önem veriyoruz. Üniversitemiz herkesi kucaklayan, eğitim-öğretim ve kaliteyi öne alan, araştırma-geliştirme faaliyetlerini hızlandıran bir süreçte” dedi.

“HEPSİ ŞEHRİMİZİN TANITIMINA HİZMET EDEN ETKENLERDİR”

Tanıtım eksikliğini gidermek noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Rektör Can, “Tanıtımda birtakım sıkıntılar olduğunu, ancak son yıllardaki çalışmalarla bu tanıtım noktasında önemli mesafeler almakta olduğumuzu görüyoruz. Tabii şehrin tanımıyla ilgili olan sorunlar doğal üniversitenin de tanıtımıyla ilgili sorunları gündeme getiriyor. Bu hem şehir, hem de üniversite nezdinde imkânlarımızı, fiziksel ve insan kaynakları alt yapımızı paylaşıyoruz çevremizle ve üniversitemizdeki eğitim-öğretim kalitesini, araştırma-geliştirme faaliyetlerini, sosyal-kültürel etkinlikleri daha da geliştirme süreci içinde olduğumuzu söylüyoruz. Bunların hepsi şehrimizin tanıtımına hizmet eden etkenlerdir. Bu ziyaretimizin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu faydalı çalışmaların hep birlikte devam edeceğine inanıyorum. Manşet Gazetesi’nin yönetici ve çalışanlarına başarılar dilerken, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında üniversitemizi tercih edip yerleşen öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Onlara hoş geldiniz diyorum. Daha önceden de devam eden öğrencilerimizin başarılarının devamını dilerim. Tüm akademik ve idari personelimize bunu fırsat bilerek teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“DİŞ TEDAVİLERİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ”

Yeni dönemde KSÜ’lü öğrencileri bekleyen gelişmeleri anlatan Can, sözlerine şu şekilde devam etti, “Üniversitemizde sürekli gelişmeler var. Sürekli öğrenmenin, değişimin, gelişimin adresi KSÜ diye biz bunu sıradanlaştırdık. Hiçbir sloganı sadece slogan olarak bırakmamak, içini doldurmak istiyoruz. Bu anlamda her yıl gelişmeler oluyor. Bir şekilde fakültemiz bunların en başında geliyor. Geçen yıl başladığımız öğrenci alımı, bu yıl da 70 öğrenci alarak 132 öğrenciye çıktı. Bunun beraberinde diş hekimliği fakültemizin içerisinde diş hastanemizi de faaliyete geçirdik. Son 1 yıl içerisinde çoğu uzman olmak üzere, 21 diş hekimini diş hastanemize ve fakültemize kazandırdık. İnşallah bundan sonra diş tedavilerinde biz de söz sahibi olacağız.”

“KAHRAMANMARAŞ’A ÖZGÜ ÖĞRETMENLİK MODELİ GELİŞTİRDİK”

Eğitim Fakültesi’nde Kahramanmaraş’a özgü intörn öğretmenlik modelini geliştirdiklerinin altını çizen Rektör Can, “Eğitim fakültemizde çok önemli gelişmeler var. Türkiye’de uygulamalı intörn öğretmenlik modelini, Kahramanmaraş’a özgü geliştirdik. Teoriyi uygulamaya taşıyabilen, yazar lider öğretmen modelimize isim verdik. Bu model uygulanıyor. Mühendislik fakültemizde güzel gelişmeler var. Bunlardan biri intörn mühendislik dediğimiz, artık daha fazla uygulamalı bir mühendislik programlarını kapsıyor. Bunlar şu anlama geliyor; 8 dönem olan programın 1 dönemi tamamen piyasada, uygulama içerisinde olacak. Pratiği bilen, hayattaki mesleğiyle ilgili uygulamayı bizzat öğrenciyken yaşamış, tecrübe kazanmış mühendisler yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI BU YIL DEVREYE GİRİYOR”

İngiliz Öğretmenliği bölümünün bu yıl açılacağının müjdesini de veren Rektör Can, “Eğitim fakültemizde İngilizce öğretmenliği programı bu yıl devreye giriyor. Bunun dışında meslek yüksekokullarımızda da yeni programlarımız var. Şu an aklıma gelen değişim ve gelişmeler bunlar. Geçen yıl yoğun bir şekilde başlattığımız öğrencilere dönük kültür, sanat, spor etkinlilerine aynı şekilde devam edeceğiz. Öğrencilerimiz bunu önemsiyor. Bunlar bir üniversiteyi üniversite yapan temel kriterler. Öğrencilerimizin taleplerini dikkate almaya devam edeceğiz. Tekrar herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sonrası gazetemiz personelleriyle de sohbet eden Rektör Can, çalışanlarımıza başarılar diledi.

Ardından Radyo Fresh’in canlı yayın odasını gezen Rektör Can’ın ziyareti toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Emre Akkış-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz