Bir dizi ziyaretler ve toplantılara katılmak üzere memleketi Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kervanhan’da gerçekleşen programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Kahramanmaraş’ta görev yapan gazetecilerin durumunun iyileştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda Ünal, basına yönelik kararlaştırdıkları yeni çalışma programını anlattı.

GÜZEL BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİ”
Ünal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İlk defa basın ve belediyeler arasında ciddi bir koordinasyon gerçekleşti ve güzel bir çalışma gerçekleşti. O yüzden ben komisyon üyelerimizi, tebrik ediyorum. Cemiyet başkanlarımızı, tanıtım medya başkanımızı tebrik ediyorum. Bu çalışmayı şu açıdan çok önemsiyorum, ben biliyorum ki hepiniz Kahramanmaraş sevdalısısınız, Kahramanmaraş’ı sevmek öncelikle onun itibarını korumak ile ilgilidir. Kahramanmaraş’ımızın mesela az önce Germenicia Antik Kentinin açılışıyla ilgili bir çalıştay gerçekleştirdik. Neden hepiniz Germenicia Germenicia diyorsunuz çünkü bir hayaliniz var, Germenicia üzerinden Kahramanmaraş’ın turizm potansiyelini gördüğünüz için. Neden Aksu çayı, Aksu çayı diyorsunuz çünkü Kahramanmaraş’ın temizlenmesini ve şehrimizin sonraki kuşaklara sağlıklı kalmasını istiyorsunuz. Haklı olarak yolları ve köprüleri konuşup eksiklikleri dile getiriyorsunuz. Yaşadığımız şehrin daha iyi tanıtılmasını istiyorsunuz. Bunun için yazıp çiziyor ve dünyaya açılmasını istiyorsunuz.

ORTAK AMACIMIZ ŞEHRİN MARKA DEĞERİNİ VE İTİBARINI YÜKSELTMEK”
Burada en sonunda bütün ortak amacımız ne? Şehrin marka değerini ve itibarını yükseltmek. Bu konu da hem fikiriz. Çünkü bir şehrin marka değeri o şehrin itibarı, o şehrin itibarı da o şehirde yaşayan insanların aklı ve çabası kadardır. İtibar yönetimi dediğimiz bir şey vardır. Bu durumda siyasetçi gazeteciye yapmaması gerekenleri söylüyor, herhangi bir siyasi fark gözetmeksiniz yerel medya açısından bütün Türkiye’de. Bu ilişki ise sağlıklı bir ilişki olarak yürümüyor. Oysa gazetecilerin yapması gerekenler ile ilgilenmemiz gerekiyor. Çünkü gazeteci yapmadığı zaman değil yaptığı zaman itibarlı olur. Mesela gazeteci bir mahallede çöp toplanmadıysa bunun haberini yapmalıdır bunun sorumlusu burada dayak atılacak kişi burada Büyükşehir Belediye Başkanı değildir. Bunun sorumlusu görevini yapmayan ilgili daire başkanıdır. Orada eleştirilen de ilgili daire başkanıdır. Ve belediye başkanı da bu haber üzerine döner ilgili kişiye bunun hesabını sorar gazeteciyi itibarlı yapanda budur.

BU ÇALIŞMA DEDİKODULARLA GAZETECİLİK YAPMANIN ÖNÜNE GEÇECEK”
Bu konuyu anlatma sebebim bizim şehrimizin itibarını arttırmamız için siyasetçinin, gazetecinin ve şehir de yaşayanların itibarını arttırmamız gerek. Ancak itibarlı insanların şehri marka değeri olan bir şehir haline gelir. Dolayısıyla bu çalışmanın en kıymetli özelliği, gazetecileri teşvik etmesi, gazetecilik mesleğini değerli hale getirmesi ve yapmamak üzerine değil yapmak üzerine kurulu olması. Bence ikinci en kıymetli tarafı, Gazetecinin masa başında oturup internetten okudukları üzerinden gazetecilik yapmasının da önünü kesecek bir sistem. Yani dedikodu gazeteciliği. Gazeteci bilgisinin kaynağını araştırır, kaynağında teyit eder ondan sonra yazar. Gazeteci dedi, demiş üzerinden iş yürütmez. Bu ülkenin en duayen gazetecilerin özellikleri vardır. Hangi siyasi görüşten olursa olsun ne yapar telefon eder ve haber yapmadan önce teyit eder. Bu çalışma masa başında dedikodularla gazetecilik yapmanın da önüne geçecek. Bu çalışma yapmak üzerine kurulu olduğu için gazeteci arkadaşlarımızı araştırmaya, soruşturmaya, saha gazeteciliğine yöneltecek. Kimse kimsenin arkasına saklanmayacak. Şeffaflığın, hesap verilebilirliğin ve hesap sorulabilirliğin çok kıymetli olduğu bir süreç.

ÇALIŞMAMIZ TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”
Onikişubat Belediyemizle ilgili son derece teknik ve idari personelle ilgili bir konu gündeme geldi. Ben belediye başkanımızı hemen aradım ve “Adli soruşturma zaten gereğini yapar, hemen idari soruşturmanızı açın ve bu işin sonuna kadar gidin” dedim. Basının da karşısına geçin, basın size bütün sorularını sorsun, sizde bütün cevaplarınızı verim dedim. Çünkü elhamdülillah bizim hiçbir konuda Kahramanmaraş’ta cevap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Eksikliklerimiz, kusurlarımız olabilir ama eksik, kusur, hata başka bir şeydir, gizli saklı iş yapmak başka bir şeydir. Bizim AK Parti olarak bu şehirde gizlimiz, saklımız yok. Her şey son derece şeffaf, hesap sorulabilir, açık ve nettir. Bu çalışmanın en kıymetli tarafı yerel medyayla ilgili tüm illere örnek olacak bir çalışma olmasıdır. Biliyorsunuz tüm Türkiye’de yerel medyayla siyaset ilişkisi arasında istenilen uyumu sağlamakta bir sorun yaşıyoruz.”

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz