Apartların genel durumu, konsepti ve kullanılış amacı açısından konuşan Oğuz Rezidans Yöneticisi Oğuz Kuru, Oğuz Rezidans olarak Kahramanmaraşlılara en iyi hizmeti vermek için çaba sarf ettiklerini söyledi. Apartların fuhuş yuvası olarak gösterilmesinden yâda lanse edilmesinden oldukça rahatsız olduklarını belirten Kuru, birinci müşteri portföylerinin iş ve işçi sınıfı olduğunu kaydetti. Toplumdaki apartlara karşı önyargıları kırmak istediklerini ifade eden Kuru, kısa bir zaman içerisinde dernek kurma çalışmalarının olacağından bahsetti. Apartların otellerin alternatifi olduğunu dile getiren Kuru, insanların apartlarda güvenle konaklayabileceğinin altını çizdi.

“TEMİZ VE GÜVENLİ KONAKLAMA İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”
Kuru, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “4 yıldır konaklama sektörünün içerisindeyiz. İlk şubemiz Kahramanmaraş Lisesinin orada Oğuz Rezidanstı. Şu anda da 2 apartımız bir tane ise otelimiz mevcut. Biz bu işi yaparken apartlarımızın temiz ve güvenli olmasına çok dikkat ediyoruz. Güvenli olmasını şu şekilde açıklayabiliriz; apartta yasal olmayan işlerin olmasına müsaade etmiyoruz. Bu işin içerisinde uzun yıllar kalırsanız kimin nasıl bir insan olduğunu ve aparta ne için geldiğini çok iyi anlıyorsunuz. Bu yüzden biz bu işi daha farklı yapma kararı aldık. Mesela şehir dışından Kahramanmaraş’tan ihale alan firmaları tespit ediyoruz ve firma personellerinin konaklaması için onlara ulaşıyoruz. Bu personellerde zaten genellikle 4-5 oda birden tutuyor.

“APARTLAR OTELLERE ORANLA DAHA UYGUN”
 Bunun yanında biz ailelerimize ve diğer bütün vatandaşlarımıza temiz ve güvenilir bir hizmet sunmak için çaba sarf ediyoruz. Şehir dışından gelen ve maddi durumu iyi olmayan aileler, otellere deyim yerindeyse gücü yetmiyor. Yani o ailelerin yâda kişilerin otelde kalma şansı yok. Çünkü otellerde kişi başı ücret alınıyor ve fiyatlar yüksek. Ama apartlar otellere oranla daha uygun. Dolayısıyla apartlar uzun süre konaklayacak ailelerimiz için daha uygun oluyor.

“APARTLARIMIZDA İLLEGAL İŞLER YAPILMASINA MÜSAADE ETMİYORUZ”
Bizim birinci müşteri portföyümüz iş ve işçi sınıfı. Son zamanlarda gerek televizyonlarda gerekse de internet haberlerinde çıkan fuhuş operasyonlarının sanki tamamı apartlara yönelik yapılmış izlenimi veriyor. Biz apart sahipleri olarak bu durumundan çok rahatsız oluyoruz. İnsanlar bu operasyonların tamamının günlük apartlara yapıldığını zannediyor. Hâlbuki günlük apartların sistemi ile otellerin sistemi aynı. Hepimiz emniyetin sistemine bağlıyız. Yani bugün 5 yıldızlı bir otelin kullandığı sistem ile apartlardaki sistem aynı olduğu için bizim apartlarımızda illegal işler yapılmasına müsaade etme şansımız yok. Biz apartlara kim girerse biz emniyete bildiriyoruz.

“SIKINTILI MÜŞTERİ İSTEMİYORUZ”
Biz herkesi tanıyamayız, herkesi bilemeyiz. Bununla alakalı bize bir çözüm bulunmasını talep ediyoruz. Örneğin bir erkek bir kadın aparta giriş yapıyor. Biz onların kimlik bilgilerini emniyete bildiriyoruz. Bundan başka yapabileceğimiz yâda sorabileceğimiz bir durum yok. İçeride ne yaptıklarını yâda ne yapmadıklarını biz bilemeyiz. Yani çiftlerden evlilik cüzdanı isteme lüksüm yok. Biz bu konuda emniyetten de destek istiyoruz. Biz zaten sıkıntılı müşteri istemiyoruz.

“APART KÜLTÜRÜ KAHRAMANMARAŞ’TA SEVİLDİ”
Apart kültürü Türkiye’de farklı işliyor, Kahramanmaraş’ta farkı işliyor. Apart kültürü Kahramanmaraş’ta sevildi. Oteller çok pahalı olunca, insanlar apartlarda uygun bir şekilde kalabiliyor. Kahramanmaraş’taki tüm apartlar apartman şeklinde ve sahibi tek bir kişi. Aslında bunların hepsi otel. Yani biri ev biri otel konseptinde. Kahramanmaraş’ta apart kültürü yayılıyor. Biz 2016 yılında bu işe ilk başladığımızda biz kentte 6’ıncı apart sahibiydik. Ama şimdi şehir merkezinde 18 tane apart var. Demek ki bu iş tutulmuş. Burada bir dernekleşmeye ihtiyacın olduğunu düşünüyorum. Derdimizi anlatabileceğimiz bir dernekleşmeye ihtiyacımız var. Yani bir problem olduğu zaman sesimizi toplu bir şekilde ulaştırmaya ihtiyacımız var. Bu yüzden en kısa zamanda da bir dernek çalışmamızda olacak.

“APARTLAR İÇİN ÖNYARGILARI YIKMAK İSTİYORUZ”
Herkes bir otelden süit oda tutamıyor. Evlendikten sonra balayına gidemiyor. Gelin ve damat şehir dışından geldiklerinde bile bizim aprtlarımızı tercih ediyorlar. Onlara güzel odalar süslüyoruz. Mesele geçen günlerde yeni evlenen bir çiftimiz geldi. Apartımızda 1 hafta konakladılar. Yani böyle güzel örneklerde var. Toplumun gözünde apartlar için önyargıları yıkmak istiyoruz. Apartlar illegal işlerin döndüğü yerler değil, temiz ve güvenli konaklama yerleridir.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz