Bir milyonu geçkin nüfusu 255 bin araç varlığı bulanan Kahramanmaraş, artan trafik ve nüfusa uygun olarak yollarını dizayn etmeye başladı. 2015 yılında Ulu Cami Tünel Kavşak ile başlayan yol ağı, 2016 yılında Karamanlı Tünel Kavşak ile devam etti. 2017 yılının ortalarında başlanan Çukurova Tünel kavşağı kısa bir süre sonra bitmesi ile şehir içi trafikte trafikte rahatlama yaşanacak.

Trafik sorununa neşter atan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yeni çalışmalar için ise kolları sıvada. Kuzey Çevre yolunun bitmesi ile birlikte trafik aksında büyük bir rahatlama görülecek.

Konu hakkında bir açıklama yapan Çukurova Tünel Kavşağı Kontrol Mühendisi Ali Büyükçelik, yolun 10 bin araca aynı anda hizmet vereceğini söyledi.

“Zemin iyileştirmemiz bitmişti. Şimdi ise bunun üzerine asfaltın bir alt tabakası olan platmiks malzemeyi çekiyoruz” diyen Büyükçelik şöyle konuştu: “Platmiks malzemenin sıkıştırmasını bugün tamamlayacağız. Tünel üstündeki çalışmalarımızda ise bordur, kaldırım imalatları tamamlanmış olup, yeşil alan imalatlarına geçmek üzereyiz. Yan yollarda ise asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. 1-2 gün içerisinde üst yolu tamamen bitirmiş olacağız. Devam eden süreçte ise elektrik imalatları ve tünel içi çalışmalarımızı tamamlamış olacağız”

YOĞUNLUĞU TÜNEL KAVŞAK ALACAK

Mesai başlarken ve mesai biterken oluşan yoğunluğun büyük bir bölümünü bu tünel kavşağın alacağını belirten Büyükçelik şöyle konuştu: “Tünel çalışmasına başlamadan önce buradaki Trafik akımları, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatı ile yapılan ölçümlerde, sabah mesai başlangıcı akşam mesai bitimi yoğunluk kapasitemiz 1200 araç civarındaydı. Şimdi ise Tünel kavşak çalışmamız ile araç seviyesini 10 bine kadar çekebiliyoruz. Bu sonuçla 10 bin araç geçişine sahip olacak. Devam eden işlerden bahsedecek olursak, korkuluk imalatlarımız, platmiks serimimiz devam ediyor, asfalt altı son tabakamızdır bu. 1-2 gün içerisinde asfaltta başlayacak demektir. Üst yan yollarda da, bordur çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Kaldırım çalışmalarımız devam etmekte, yeşil alanlar yapılmaya başlanacaktır”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz