Borçlu devraldığı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin borç yükünü hafifletmek adına göreve geldiği günden itibaren yoğun mesai harcayan ve bu anlamda neredeyse hiçbir projeyi hayata geçirmeyen Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kent adına yeni bir etkinlik için kolları sıvadı. Şiirin başkenti, yetiştirdiği onlarca şair ve yazarla edebiyat kenti olan Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesince bu yıl 1’inci Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri programı gerçekleştirilecek. Bugün başlayacak olan ve 5 gün süreyle 10 ülkeden binlerce edebiyat insanının katılacağı programda tam bir kültür şöleni yaşanılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu etkinlik edebiyat kenti Kahramanmaraş adına sevindirici bir gelişme olurken diğer yandan programın koronavirüsün kol gezdiği bu günlerde yapılması anlamsız bulundu. 

ÖNEMLİ VE BÜYÜK ETKİNLİKLER ES GEÇİLMİŞTİ!
Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından Kahramanmaraş dondurmasının ulusal çapta tanıtılması adına 2 yıl üst üste Dondurma Festivali düzenlenmişti. Ancak festival, Hayrettin Güngör’ün göreve başlamasıyla bütçe dengesi ve koronavirüs vakası bahane edilerek gerçekleştirilmedi. Üstüne Kahramanmaraş'a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin yıl dönümü töreni dahi yine koronavirüs nedeniyle es geçildi. Şehrin tanıtımında bu gibi iki önemli etkinliğin yapılmayıp, 1’inci Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri programının düzenlenmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

BAKAN KOCA SIKLIKLA ‘KAHRAMANMARAŞ’ DİYOR!
Koronavirüsün Türkiye’de görülmesinden sonra olağanüstü bir çaba vererek süreci başarıyla yöneten ve ortaya koyduğu özveriyle taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgında sıklıkla öne çıkan illeri bizzat söylüyor. Bu kapsamda Bakan Koca’nın özellikle son günlerde bizzat telaffuz ettiği ve üzerinde durduğu şehirlerden biri de Kahramanmaraş oldu. Salgının seyrinin Kahramanmaraş’ta oldukça tırmanışa geçtiğini her konuşmasında dile getiren ve direkt olarak şehre uyarılarda bulunan Koca’nın bu açıklamalarını Büyükşehir Belediyesi 5 gün boyunca düzenleyeceği etkinlikle adeta hiçe saymış olacak.

KENT PROTOKOLÜ BİRER BİRER COVİD-19’A YAKALANDI!
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Eren Aşçı, Çağlayancerit AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Berk, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel, Elbistan AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Tıraş, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Emrah Satıcı gibi isimler koronavirüse yakalandı. Kent protokolünde bu kadar fazla vaka görülmesinden ders çıkartmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı 1’inci Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri programının süreci daha riskli bir hale getireceği konuşuluyor.

BÜYÜKŞEHİR YASAKLARI GÖZ ARDI MI EDİYOR?
Hükümetin salgınla mücadelesi aralıksız devam ederken başta düğünler ve toplantılar olmak üzere birçok faaliyet alanı geçici süreyle kısıtlandı. Bununla beraber cafeler, lokantalar gibi insanların toplu bir şekilde bulunduğu mekânlarda 22:00’dan sonra kapatılırken, Büyükşehir Belediyesi’nin bu yasakları göz ardı edercesine etkinlik yapması, “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” dedirtti.

ÇEŞİTLİ AKTİVİTE VE KONSERLER YAPILACAK
Koronavirüs nedeniyle alışılmış normal hayatın dışına çıkarak evlere kapanan, hastalıktan ötürü canları yanan veya sevdiklerini kaybeden vatandaşların moral ve motivasyonlarını bir nebzede olsa yükseltmek için 1’inci Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri programı etkinlikleri içerisinde yer alacak çeşitli konser ile aktiviteler maddi sıkıntıların da yaşandığı şu günlerde vatandaşı mutlu etmeye yaramadı. Kültür Sitelerinin kapalı alanlarında gerçekleştirilecek olan programda ünlü sanatçı Sevcan Orhan’da konser verecek. Bu duruma Kahramanmaraşlı bazı vatandaşlar sosyal medyadan, “Hizmete bakın hizmete bu kadını dinleyecek mecalimiz mi var? Birçok insan virüsten hayatını kaybetmiş yine birçok insan virüsün pençesinden inim inim inlerken siz bunu kimin için yaparsınız? Ekonomik sıkıntıları olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi hangi mantıkla bu kadını getiriyor?” diyerek tepki gösterdi.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz