Yalnızca Kahramanmaraş'ın değil, bölgenin en yeşil ve ormanlık ilçesi olan, doğasıyla insanın yüreğini ferahlatan, tarihi mağaralarıyla tanık olanları geçmişe götüren, şelaleleriyle ise müthiş bir ambiyansa sahip olan Andırın, yaz aylarının gelmesiyle birlikte hareketli günler yaşıyor. Yaz aylarıyla birlikte nüfusu ikiye katlanan Andırın İlçesi’nde belediye hizmetleri de hız kesmeden devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlamında yaptığı birbirinden özel ve farklı projelerle Andırınlı vatandaşların gönül dünyalarında yer edinmeyi başaran Başkan Doğan, teknik ve kültürel alanlarda da yatırımlarını sürdürüyor. Başkan Doğan, gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz’a ilçenin gelişimiyle ilgili özel açıklamalarda bulundu. Başkan Doğan, “Yapacağımız hizmetlerle yeşiliyle Karadeniz’i andıran ilçemize katma değerler sağlayacağız” diye konuştu.

ANDIRIN’DA ÇAMUR VE TOZLU YOL BIRAKMAYACAĞIZ
Doğan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de başarılı belediyeciliğin mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizler de O’nun izinden giderek, hizmetlerimizle kendisine yol arkadaşlığı yapıyoruz. Önceliğimiz ihtiyaçlar doğrultusunda, vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran hizmetler sunmak. Bu anlamda ilk olarak belediyemiz adına kilit parke tesisi kurarak, maliyeti yüzde 50 oranında düşürdük. Hızlı bir şekilde bu parkeleri mahallelerimize döşemeye başladık ve döşemeye de devam ediyoruz. Hedefimiz önümüzdeki 3 yılda mahallelerde çamur ve tozlu yol bırakmamak, insanlarımızı tamamen bu sıkıntıdan kurtarmak. Belediyemiz Kilit parke tesisimizin daha verimli çalışabilmesi için bir adet Forklift'e ihtiyaç vardı, bunu da kendi kaynaklarımız ile satın aldık. Bu makinenin de hizmete girmesi ile birlikte daha seri üretim yapabileceğiz.

ASMALI KÖPRÜYE SOSYAL TESİS
Öte yandan ilçemizin simgesi haline gelen 4 minareli asma köprüye de ziyaretçilerimiz pandemiden önce yoğun bir ilgi gösteriyorlardı. Şimdi pandemiden dolayı kapalı ama biz burada da bunu bir fırsata çevirip, asma köprünün hemen yanı başına insanların ziyareti sırasında daha güzel vakit geçirebileceği bir sosyal tesis ve dinlenme ortamı hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu tesiste tamamlanarak, hizmete başlayacak. 

İLÇEMİZ DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Yine Andırın’ın en büyük sorunlarından bir tanesi kış ayının uzun süre hissedilmesinden dolayı vatandaşlarımız yaklaşık 6 ay soba yakıyor. Bu nedenle de insanlarımız hep doğal gaz Andırın’a gelir mi gelmez mi diye düşünüyordu. Aslında vatandaşlarımızın çok da ümidi yoktu ama girişimlerimiz sonucu ilçemizde geçen yıl doğal gaz çalışması başladı.  Alt yapı çalışmaları devam ediyor, İnşallah 2 yıla kadar ilçemizin büyük bir kısmına doğal gazı vermiş olacağız. Yine ilçemizi geliştirmek için büyükşehir belediyesiyle beraber ilave imar planı hazırladık. Bunu da 1 yıla kadar hayata geçireceğiz. Böylece toplu konutlara imkan sağlayacağız.

MİLLET KONAĞI GELİYOR
Büyükşehir Belediyemizle birlikte istişare içerisinde çalışarak, ilçemizin eksikliklerini gideriyoruz. Bu kapsamda inşallah önümüzdeki aylarda ilçemize Millet Konağı açılacak. Millet Konağı çok amaçlı kullanılacak. İçerisinde taziye evi, konferans salonu, hobi kursları kütüphane ve gençlerin ders çalışma salonları olacak. Millet Konağı’nın da ilçemize değer katacağına inanıyoruz.

ARAÇ FİLOMUZU GÜÇLENDİRDİK
Yaz aylarında ilçe nüfusumuz önemli oranda artmaktadır, yayla merkezlerimizde çöp toplama konusunda sıkıntılar yaşıyorduk. İnşallah aldığımız çöp toplama aracıyla çevre temizliği konusunda önemli bir sorunu gidermiş olduk. Aracın temini konusunda desteklerini esirgemeyen Milletvekillerimize ve Çevre ve Şehircilik Bakanımıza teşekkür ederiz.

TURKUAZ GÖLÜ TURİZME KAZANDIRACAĞIZ
İlçemiz Geben Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bulunan Turkuaz Gölü, turizme kazandıracağız. Turkuaz Göl, herkes tarafından görülmesi gereken doğa harikası bir oluşum. Andırın doğal güzellikleri ile farklı bir yer, her gün yeni yerler ortaya çıkıyor. Bu gölü de buradan geçerken tesadüfen gördük, çam ağaçlarının içerisinde turkuaz rengi ile gerçekten çok güzel görünüyordu. Yaptığımız araştırmada 1975 yılında meydana gelen heyelan sonrası oluştuğunu öğrendik. Buradaki su da içme suyu kalitesinde. Biz bu alanın temizliğini yaparak, turizme kazandırmak istiyoruz. Doğaseverler için çok güzel bir alan. Ortaya çıkması ile insanların buraya akın edeceğine inanıyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz