İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayali olan Asımın Nesli’nden esinlenerek Faruk Ali Sözbilici öncülüğünde faaliyetlerini Kahramanmaraş’ta sürdüren Asımın Nesli Diriliş Derneği, kurulduğu gündün bu yana çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Bu çerçevede sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyen Asımın Nesli Diriliş Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ortaklığında; “Biz Gönülden Kardeşiz” projesini hayata geçirdi. Diğer şehirlere de örnek olması planlanan proje kapsamında 50 gönüllü genç ve 50 yetim çocuk belirlenerek resim, müzik, yüzme ve oyuncak yapımı kursu ile kişisel gelişim seminerleri ve çeşitli geziler için bir araya gelecek.

GÖNÜLLÜ GENÇLERİMİZİN YOĞUN KATILIMI BİZLERİ FAZLASIYLA MUTLU ETTİ

Projeyle ilgili konuşan Asımın Nesli Diriliş Derneği Başkanı Faruk Ali Sözbilici, “Kurulduğumuz günden bu yana çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yapmıştık ancak bu projemiz çok daha kapsamlı olmakla beraber diğer illerde de uygulanabilir bir proje olacaktır. Gönül köprüsünün temelini oluşturan gönüllü gençlerimizin yoğun katılımı bizleri fazlasıyla mutlu etti. Hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bu fırsatı bize sunduğu için, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilgi ve alakalarından ötürü ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Gönüllü gençlerden Gamze İbbigi ise şunları söyledi: “Üniversitesi öğrencisiyim böyle bir projenin parçası olduğum için çok mutluyum. Kahramanmaraş’ta böyle anlamlı bir projenin başlamış olması beni şehre karşı ısındırdı.”

Bir başka gönüllü genç Gizem Demir de şu ifadelere yer verdi: “Bu projenin manevi olarak bana artısı olacağına çok eminim ve bu yüzden tereddüt etmeden başvuru yaptım çocukların yüzlerindeki tebessümü görünce, şu an iyi ki buradayım dedim.”

Editör: Mahmut Beyaz