Deka Medya Grup bünyesinde faaliyet gösteren Radyo Fresh, Başbakan Binali Yıldırım ile Kahramanmaraş’tan dünyaya verilen birlik mesajını canlı yayın ile dinleyicilerine aktardı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir takım engellemelere rağmen sabaha kadar yaptığı canlı yayını ile vatandaşlara sıcak bilgi aktaran Radyo Fresh yine bir başarıya daha imza atarak Kahramanmaraş’tan dünyaya verilen birlik mesajını dinleyicilerine aktardı. Önceki gün bir dizi ziyaret, açılış ve temel atma törenine katılmak için Kahramanmaraş’a gelen Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri’de gerçekleştiren terör saldırısının ardından teröre lanet mitingi ile tüm dünyaya birlik mesajı vermişti. Başbakanın birlik mesajı vermesinde büyük görev üstlenerek vatandaşları Demokrasi Meydanı’na davet eden Radyo Fresh, canlı yayınına siyasetçiler, bürokratlar ve fikir insanlarını konuk ederek farklı görüşlere yer verdi. Aynı zamanda vatandaşlarla siyasetçiler arasında adeta köprü görevi üstlenen Radyo Fresh tüm Kahramanmaraşlı vatandaşları da Demokrasi Meydanı’na davet etti. 

‘ALÇAKLARA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ’

Radyo Fresh’in canlı yayın konuğu olan ve tüm vatandaşları Demokrasi Meydanı’na davet eden İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç,teröre karşı birlik olmanın önemine dikkat çekti. Güvenç, “Kayseri’de İstanbul’dan sonra bir terör saldırısına maruz kaldı. Şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Bu alçaklara asla pabuç bırakmayacağız” dedi.

‘KAHRAMANMARAŞ TÜRKİYE’DE BİRLİK BERABERLİK MESAJINI EN GÜZEL ŞEKİLDE VEREN MİLLETTİR’

Her zaman Kahramanmaraş’ta birlik beraberlik mesajının en güzel örneklerinin verildiğine dikkat çeken, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, “Tüm milletimizin başı sağolsun Allah’ı böyle terör olaylarını bir daha milletimize yaşatmasın. Güçlü Türkiye oluşturmak için hep birlikte olmaktır. Teröre vereceğimiz en güzel cevap birlik ve bütünlüğümüzü hep birlikte sağlamaktır. Kahramanmaraş Türkiye’de birlik beraberlik mesajını en güzel şekilde veren bir millettir. Kahramanmaraş’ta başbakanımız ile verilen bu mesaj ise terörün gözünün kirişini kırmıştır. Kahramanmaraş teröre karşı tek vücut” diye konuştu.

‘BAŞBAKAN İLE OMUZ OMUZA EN GÜZEL MESAJ’

Başbakan ile Kahramanmaraş’ın tüm dünyaya omuz omuza olduğunu haykırdıklarının altını çizen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şunları kaydetti: “Kayseri’de şehit düşen askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Alçakça saldırı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Allah’ın lanetleri üzerlerine olsun. Tüm dünyaya başbakanımız ile birlikte omuz omuza olduğumuzu haykırdık. Kahramanmaraş teröre karşı başbakanı ile omuz omuza verdi.”

‘HER SİYASİ GÖRÜŞTEN İNSAN BİRLİK OLDU’

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir,  “Ülkemiz yine hain terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı.Bizim tek meselemiz tek derdimiz var. Milletimizin daha esenlik daha güçlü olmasıdır. Bugün AK Parti yok bugün her siyasi görüşten insanın bir araya geldik. Başbakanımızla birlikte tüm dünyaya terörün asla başarılı olamayacağı mesajını verdik” ifadelerini kullandı.

‘TERÖR TARİHİN KARANLIK MEZARINA GÖMÜLECEK’

Terörü milletçe tarihin karanlık mezarına gömeceklerine vurgu yapan 24. Dönem AK Parti Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu , şöyle devam etti:“Kayseri’de meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 13 şehidimize Allah’tan rahmet tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Tabi ki çok üzüldük fakat Türk milleti hakikaten çok güçlü bir Milet tarihte destanlar yazmış ve tarihi oluşturmuş bir millettir. O bakımdan inşallah bu terörü de milletçe tarihin karanlık mezarına gömeceğiz. Bizim bugünlerde çektiğimiz sıkıntılar gelecek nesillere intikal etmeyecek. Çocuklarımıza gelecek nesillerinde pırıl pırıl tertemiz terörden arınmış mutlu bir Türkiye bırakacağız.

TERÖRE KARŞI YENİ METOD

Başbakanımız Kahramanmaraş programını iptal etmemek suretiyle terörün bir şekilde amacına ulaşamayacağını göstermiş oldu. Kahramanmaraş ziyaret ile kentimizi şereflendirdi. Kendisine tüm Kahramanmaraş adına teşekkür ediyoruz. Yine bu vesile ile hem meydan mitingi yapmak suretiyle milletimizle ve Kahramanmaraşlımızla karşılıklı bir araya geldi hem de Kahramanmaraş’ımızın uzun zamandan bu yana beklediği özellikle yeni terminal binamızın, temel atılması, kuyumcu kentin Kahramanmaraş’ımıza kazandırılması öte yandan 25 bin kişilik Konteyner kentin mülteci kardeşlerimiz için Kahramanmaraş’ımıza kazandırılması bütün bunlarında bir şekilde milletimizle paylaşılması sağlandı. Bu güzel yatırım ve gelişmelerden dolayı kentimiz adına çok mutluyuz. Bir yandan da Kayseri’de ki terör olayından dolayı hayatını kaybeden şehit ve yaralılarımızdan dolayı çok üzüntülüyüz. Fakat bu kötü günleri geride bırakacağımızdan eminim. Çünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, artık yeni bir konseptle terörle savaşıyoruz.  O da terörü yuvasında vurmaktır. Kendi topraklarımızın içine girmesini beklemeden terörün ve teröristlerin bulundukları yerlerde kendi inlerinde tespit edip imha etmektir. Bu yeni konsept Türk devletinin ortaya koyduğu yeni mücadelenin metodudur ve etkin bir şekilde mücadele verilmeye başladı. Olaya teknik açıdan da bakıldığı zaman kırsalda eylem yapamaz hali geldiler karakollarımıza saldıramaz, hendek ve çukur kazamaz hale geldiler. Sahip olduklarını zannettikleri halktaki zemini kaybettiler. Dolayısıyla şu ana kadar ellerinde olduğunu zannettikleri tüm imkânları kaybettiler. Ellerinde sadece canlı bomba ve bombalama eylemleri kaldı. Bunlarda tabi biz ne kadar tedbir alırsak alalım dünyadaki en büyük silah insanın kendisidir. O bakımdan canlı bomba konusu yalnız Türkiye’de değil tüm dünyada tedbir alınması zor bir eylem türüdür. Bu tür eylemciler çeşitli psikolojik sorunları olan, kendini ispatlayamamış, herhangi bir şekilde kendine toplumda bir yer edinememiş gençler arasından seçiliyor. Önemli olan bunun arkasındaki azmettiricileri bulabilmek bunun içinde devletimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Kahramanmaraş’ımızın çok büyük bir kalabalıkla tüm bakanları bağrına basmış olması kentimizin büyüklüğünü ve bu mücadelede ki ağırlığını gösteriyor. 15 Temmuz’dan bu yana terörde artan ölümcül eylemler bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ve bu kararlılığımızdan da asla taviz vermeyeceğimizin göstergesi oluyor.”

EN BÜYÜK GÖREV HÜKÜMETİMİZE VE DEVLET YETKİLİLERİMİZE

Terörden kurtulabilmek için devletin ve hükümetin acil tedbirler alması gerektiğini söyleyen 23. Dönem Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, “Millet olarak hepimiz çok üzgünüz içimiz yanıyor. İstanbul’da ki hain saldırıdan sonra şimdide Kayseri’de meydana gelen bu kalleş saldırıda yüreğimiz dağlandı şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tabi ki bu ülke zor bir dönemden geçiyor. Birinci dünya savaşından sonraki durumun sanki aynısını yaşıyoruz gibi küresel güçler üzerimize geliyor. Bunun için vatandaş olarak biz aklıselim hareket edeceğiz. Hesap kitap içinde olmadan bu belayı millet olarak acilen def etmemiz gerekir. Bizim kalkınmamızı lider ülke olmamızı istemeyen güçler her dönemde kendilerine göre bize problem çıkarıyor onun için vatandaşlarımız milletimiz uyanık olsun. Bu konuda hep birlikte tavır içerisinde olacağız. Tavır içerisinde olurken de en büyük görev hükümetimize ve devlet yetkililerimize düşüyor. Terör belasından kurtulmamız için devletimizin ve hükümetimizin acile tedbirler alması gerekir. Bu tedbirler alınırken de muhalefetinde ülkedeki tüm insanlarında buna destek olması gerekir. Bu konuda hiç zaman kaybetmeden her türlü tedbirleri alarak bir daha bu saldırıların olmaması için elimizden geleni yapmamız gerekir. İslam alemimizinde durumu içler acısı insanlarımızı Şii, Sünni diyerek ayırıyorlar. Bizim ise bunlara aldırmadan birlik beraberlik içerisinde varlığımızı sürdürmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

YILMADAN USANMADAN CESARETLE MÜCADELEYE DEVAM

Terörle mücadelede bıkmadan usanmadan devam edeceğinin altını çizen gazetemiz Köşe Yazarı Ömer Faruk Şirikçi, şunları kaydetti: “Çanakkale’den sonra bu aziz milletin evlatları bütün kafirlerin bir arada olduğu açtığı hilal mücadelesiyle muhatap oldular. Allah şehitlerimizin ruhunu şad etsin gazilerimize acil şifalar versin. Dünya bilsin ki son Osmanlı toprağında ki aziz milletin son neferi kanını feda etmedikçe asla teslim olmayacağız. Artık bir arada olmanın aradaki nifak bulutlarını kaldırmanın sen ben savaşından kurtulup vatan, millet, din, namus mücadelesinde varımızı yoğumuzu Çanakkale’de kurtuluş Savaşı’nda Maraş harbinde olduğu gibi ortaya koyma zamanıdır. Mille seferberlikten hepimiz bunu anlamalıyız. Bulunduğumuz her yerde kardeşliği birliği beraberliği savunmalıyız. Bu kafirlerde, hainlerde din kardeşlerini boğan mezhepçilik belasına bulaşmış hainlerle mücadelemize yılmadan usanmadan korkmadan cesaretle mücadeleye devam edeceğiz.” 

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz