6 ay sürecek olan Bilinçli Aile, Sağlıklı Nesiller Projesi’nde sona yaklaşılıyor. Projenin 5. konusu “Güvenli İnternet Kullanımı” idi. Seminer Psikolog Oya Birsen ve Sosyal Hizmet Uzmanı Hülya Bademli tarafından verildi. ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ konusunun ele alındığı seminere velilerin ilgi ve katılımı yoğun oldu. Seminer sonrası veliler Psikolog Oya Birsen ve Sosyal Hizmet Uzmanı Hülya Bademli’ye sorularını yönelttiler.

Psikolog Oya Birsen: “Görünen yüzüyle internette bugün iletişim, bilgiye ulaşma, eğlence, bankacılık, alışveriş ve diğer pek çok şeyi yapabiliyoruz. Peki, internette başka neler var? Suçlar, suçlular, dolandırıcılar, istismarcılar, siber zorbalar, tacizciler, teşhirciler… Teknoloji hızla gelişirken, sanal âlemin görünmeyen, bu karanlık yüzünde olanlar da artarak devam ediyor. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde internetin güvenli olduğunu söylemek hiç de doğru değildir! Hiç kimse internet ortamı için %100 güvenlidir garantisi veremez. İnternet kullanıcısı kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirirse, interneti belli bir düzeyde güvenli hale getirebilir. Burada öncelikle bizim bilinçli olmamız ve bu bilinci çocuklarımıza doğru şekilde aktarmamız gerekiyor. ” dedi.
Sosyal Hizmet Uzmanı Hülya Bademli: “Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi ve yayılması ile teknolojik ürünlerin kullanımı kaçınılmaz hale gelmiştir. Çocuklar ve gençler internet ortamında dilediği gibi oyunlar oynamakta, istediği videoları izlemekte, paylaşım sitelerinde saatlerce dolaşabilmektedir. Teknolojinin birçok açıdan hayatımızı kolaylaştırdığı yadsınamaz bir gerçektir. Ancak bilinçsiz ve aşırı kullanım sonucu çocuklar ve gençler büyük zararlar görmektedirler. Çocuklar bilmeden yanlış ve uygunsuz sitelere girmekte ve bu durum bazen büyük zararlara yol açabilmektedir. Bu nedenle interneti güvenli kullanmayı öncelikle bizim öğrenmemiz ve çocuklarımıza öğretmemiz şarttır. Özellikle bilgisayarın ortak kullanım alanında olmasına dikkat edilmeli ve internette gerekli güvenlik filtreleri kullanılmalıdır.” dedi.
Okul Müdürü Bekir Güneşlice: “Teknoloji biz istesek de istemesek de kendine has kültürünü oluşturmaktadır. Bilinçli bir internet kullanıcısı olmak, teknolojinin olumlu yönlerinden faydalanıp, olumsuzluk taraflarından kaçınmak bizim elimizdedir. Her şeyde olduğu gibi internet kullanımında da aşırıya kaçmayıp bu önemli iletişim aracını kendi faydamıza kullanmalıyız. Gerçek hayatta çocuklarımızı nasıl koruyorsak, internetten gelebilecek tehlikelere karşı da çocuklarımızı korumamız gerekir. Bu önemli konuyu sizlere aktarmak üzere buraya gelen Oya Birsen ve Hülya Bademli’ye teşekkürlerimi iletiyor, katılım sağladığınız için siz değerli velilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi

Haber merkezi


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz