Bir yıl boyunca hem öğretmenlerin hem de anne-babaların bin bir emek ve zahmet vererek, okumayı öğrettiği minik yavruları için bugün Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Dulkadiroğlu İlkokulu’nda bayram havasında bir etkinlik düzenlendi. 15 Temmuz’da adını tarihe altın harflerle yazdıran kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in isminin verildiği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen “Okuma Bayramı” etkinliğinde okumayı öğrenen 1-E ve 1-İ sınıfı öğrencileri anne ve babalarının eşliğinde, öğretmenlerinin nezaretinde doyasıya eğlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, koro, şiirler, drama gösterisiyle devam ederken, programda anneler de unutulmadı. Geçtiğimiz hafta Anneler Günü olması sebebiyle okumayı yeni öğrenen minikler, annelerine birer şiir okuyarak bu özel ve anlamlı günde annelerinin Anneler Günü’nü kutladı.

ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARISINI SÜSLEMEK İSTEDİK”
Dulkadiroğlu İlkokulu birinci sınıf öğretmeni Adil Artunç, çocukların bu başarısını bir etkinlikle süslemek istediklerini ve bu yüzden böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti. Artunç, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Biz bir yıl boyunca birçok zorluklar yaşadık. Çocuklarımızla uğraştık, didindik. Burada çocuklarımız belli bir seviyeye geldiler. Okumayı öğrendiler. Artık bu minik yavrularımız bu seviyeye gelip, okumayı öğrendikten sonra bir şeyler hak ettiler. Bizde okul olarak çocuklarımızın bu başarısını perçinlemek istedik ve bu yüzden ‘Okuma Bayramı’ adı altında bir etkinlik düzenledik. Ayrıca Anneler Günü’nün bir hafta öncesine denk gelmesi de bir tevafuk oldu. Dolayısıyla ikisi bir araya getirip, hem annelerimize hem de çocuklarımıza böyle bir organizasyon yaptık.”

ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU”
Okul Müdürü Selim Kumak ise şunları kaydetti: “Bugünkü yapılan etkinlik 1-İ ve 1-E sınıfı öğrencilerinin ‘Okuma Bayramı’ etkinliğidir. Birinci sınıftaki çocuklarımız okumayı öğrendiler. Bu nedenle de bizde okul olarak çocuklarımızın bu başarısını kutlamak istedik. Gerçekten bir yıl boyunca hem anne ve babalar hem de öğretmenler çocuklarımız için çok emek verdiler ve nihayetinde bu emeğin sonucu öğrencilerimiz okumayı öğrendi. Etkinliğimizde öğrencilerimiz kendi hazırladıkları şiirleri, piyesleri ve şarkıları söylediler. Çok güzel bir etkinlik oldu.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz