Bugüne kadar yaptığı sayısız çalışma ve hayata geçirdiği vizyon projelerle hem ilçesinin hem de memleketinin değerine değer katan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın marka projesi olan Expo 2023’ü tanıtmak adına AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatıyla buluştu. Expo alanında gerçekleşen programa; AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Gençlik Kolları İl Başkanı Feyzullah Eren Aşçı ile teşkilat mensupları katıldı. Oldukça güzel bir atmosferde gerçekleşen programda esnaflara Expo 2023 projesi ile ilgili video slayt gösterimi yapıldı. Programda konuşan Başkan Mahçiçek, Expo’nun Kahramanmaraş’ın değerine değer katacak bir proje olduğunun altını çizdi.

MAHÇİÇEK: BİR MEMLEKETİ GELECEĞE TAŞIYABİLECEK DAHA ÖNEMLİ BİR PROJE YOK
Mahçiçek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Dün itibariyle bitki ihalesini yaptık. Bir taraftan büyük ağaçlar bir taraftan çalı tipi ağaçlar, Kasım ayı itibariyle inşallah dikilmeye başlayacak. Baharda geldiğimiz zamanda burası çiçeklerle, ağaçlarla donanmış teşbih yerindeyse cennet bahçesi olacak. Bir memleketi geleceğe taşıyabilecek, marka değerini artıracak daha önemli bir proje yok. Uluslararası projeler var. Daha çok futbolda Avrupa, dünya şampiyonası, olimpiyatlar gibi. Ama onlar 1 ay. Uluslararası dünyanın yeni geliştirdiği, Expo diye tanıttığı ve 6 ay 15 gün süreli o memleketle ilgili tanıtımların yapılabileceği çok önemli bir proje. Biz buna 2018 yılının Mart ayında müracaat ettik. Gerekli altyapıları çalıştık. 2018’in Eylül’ünde İtalya’da yapılan toplantıda bütün ülkelerin oy birliği ile 2023 Expo’yu aldık. Biz o günden sonra proje çalışmalarına başladık. Çeşitli ülkelerde projeleri izledik ve gördük. Türkiye’de de Expo’nun ilki Antalya’da yapılmıştı. Antalya’daki projeye de 3-4 defa bizzat kendim gittim.

“EXPO’YU BİR YAŞAM ALANI HALİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”
Dikkat etmemiz gereken şuydu; bizim bu alanı sadece Expo alanı ile sınırlamamız gerekiyordu. 6 aylık bir proje oluşturacak olursanız bu paraya yazıktı. Öyleyse biz bu alan içine daha farklı projeler yerleştirerek, bunun sürekliliğini sağlamamız lazımdı. Sadece Expo dönemi ile değil, Expo’dan sonrada burayı bir yaşam alanı haline dönüştürmemiz gerekiyordu. Ne kadar çok insanı hangi projelerle getirebiliriz ona baktık. Mesela Konya’da bir kelebek bahçesi var ve 1 yılda 400 bin kişi gelmiş. Öyleyse Kelebek Müzesi önemli dedik. Ama yanına ilave olarak ta 7 benekli uğur böceğini de koyduk. Bunun yanında bir müze yapacağız. Hatay’daki şehir müzesine bir yılda 267 bin kişi gelmiş. Müze yaparsak bize de o kadar gelecek. Bunlar hayal değil. Bir de turizm koridoru oluşturacağız. Şanlıurfa’da Göbeklitepe, Gaziantep’te Zeugma, Kahramanmaraş’ta Germenicia, Nevşehir’de de Kapadokya. Böyle bir koridor oluşturacağız. Expo alanımızdaki çarşıda esnaflarımıza yer vereceğiz. Yerleri kişilere değil, odalara vereceğiz. Orada esnaflarımızın hem ürünlerinin tanıtıldığı hem de satışının yapıldığı dükkânlar olacak.

“YAKIN MEMLEKETLERDE BÖYLE BİR ŞEY YOK”
Ayrıca güzel bir nikâh sarayımız olacak. İhaleye de bu ay içinde çıkacağız. Burada bir sosyal atmosfer olsun diye 280 civarında yağ-işlet-devret modeliyle hobi evleri inşaatına başladık. Bir camimiz var. Camimizin yanına bir Mevlevihane yapacağız. Expo alanında açık AVM olacak. Artık kapalı AVM’lerin konsepti rağbetli değil. 2 katlı olarak açık AVM yapacağız. Expo’nun bakım giderlerini elde ettiğimiz gelirlerle karşılayacağız. Expo alanının yıllık gideri 7 milyon TL civarında olacak. Gelirimiz ise 15 milyon TL civarında olacak. Dolayısıyla sistem kendi kendini finanse edecek. Yakın memleketlerde böyle bir şey yok. Bu defa Gaziantep’in önüne geçtik. Bu memleketin her şeyi var ama eksiğimiz tanıtım. Bizim memleketimiz tanınmıyor. Bizim memleketimizin Akdeniz bölgesinde olduğunu dahi bilinmiyor. Peki, bu eksiklikleri giderecek ne lazım? Hem Türkiye’yi buraya taşıyacak hem de dünyada çok sayıdaki ülkeyi Kahramanmaraş’a getirecek bir proje lazımdı.

“HAVAALANINI BELEDİYELER OLARAK BİZ YAPARIZ”
Devletin ihalesini beklemeyelim. Havaalanını belediyeler olarak biz yaparız. Çünkü ağır tonajlı uçaklar inemiyormuş. İnebilmesi için pistin 300 metre uzaması lazımmış. Yer müsait. Biz bu 300 metre pisti 3 belediye olarak 15 günde yaparız. Türkiye Kahramanmaraş’a gelecek. Değişimi kavramamız lazım. Şimdi Türk Hava Yolları bir dünya şirketi. Ama bundan 10 yıl sonra artık bölgesel havayolları olacak. Amerika’da 3 saati karayoluyla gittikten sonra 4’üncü saate uçakla gidersiniz. Öyleyse biz şimdiden bunun çalışmasını yapıp bir havayolu şirketi kurmamız lazım.”

GÖRGEL: EXPO KAHRAMANMARAŞ İÇİN MARKA PROJE
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel ise konuşmasında şunları söyledi: “Expo projesi benim ilçe başkanı olduğum dönemde çok güzel bir hayal olarak başlamıştı. Bugün gelmiş olduğu noktayı görmek beni ziyadesiyle memnun etti. Her geldiğimizde bir önceki geldiğimizden kat be kat ilerlemiş halini görmek bizleri de mutlu ediyor. Expo projesi Kahramanmaraş için marka proje. AK Parti belediyelerinin AK Parti zihniyetinin çizmiş olduğu vizyonu aslında tüm dünyaya göstermesi açısından önemli. Cumhurbaşkanımızın bizlere öğretmiş olduğu bir şey var; çok çalışacağız. Çünkü biz gücümüzü sadece milletten alıyoruz. Millete hizmet ederek, milletimizden bugüne kadar oy istedik. Bundan sonra da milletimize hizmet ederek oy isteyeceğiz.

“BİZLER ESER SİYASETİ YAPARIZ”
Bizler CHP gibi yalanla siyaset yapamayız. Bizler eser siyaseti yaparız. Bizler gencecik çocukları manipüle ederek siyaset yapamayız. Bizler ortaya bir şeyler koyarız ve milletimizden öyle oy isteriz. Bizim liderimiz gençlik kollarından beri özellikle büyükşehir belediye başkanlığından beri ortaya koymuş olduğu eserlerle Türkiye’yi demokratik olarak getirmiş olduğu noktayla hem eser siyaseti hem hizmet siyaseti yapan bir liderin kadrosundayız. Kahramanmaraş’ın çok önemli bir tanıtım eksiliği var. Hepimiz bu noktada üzerimize düşeni almalıyız. İşte bu projeler bizim tanıtımımıza çok önemli katkılar sunacak. Kahramanmaraş’ın birçok manevi güzellikleri var. Kahramanmaraş 7 güzel adamın yetiştiği bir şehir.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz