3 kafadar iletişim fakültesi mezunu arkadaş; İlker Apaydın, Hasan Çiftçioğlu ve Talip Dündar’ın bir araya gelmesi, akabinde ise hayallerini gerçeğe dönüştürmeye başlamasıyla yayın hayatına start veren Kahraman Tv, henüz yeni giriştiği Kahramanmaraş basınında bugün kendini kanıtlamak adına önemli mesafeler kat ediyor. Gerek haberleri gerek yayın politikaları gerekse de kamu yararına çalışma düşüncesiyle taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Kahraman Tv, kurucu 3 arkadaşın yani İlker, Hasan ve Talip’in yoğun gayretleriyle kendini aşıyor. Erzurum, Kocaeli ve Ankara Gazi İletişim Fakültesinden mezun olan 3 arkadaşın ortak sevdası ve memleketi olan Kahramanmaraş için faydalı işler yapmak adına yayın hayatını devam ettiren Kahraman Tv’den beklentiler yüksek.

GAZETECİLİK HAYALİMDİ”
Kahraman Tv’nin kuruluş aşamasında yaşanan süreci gazetemize anlatan Kahraman Tv kurucularından Gazeteci İlker Apaydın, şöyle konuştu: “Liseden bu yana hep gazetecilik mesleğini hayal ediyordum ve bu işi yapmak istiyordum. Bu yola da ben gazeteci olacağım diye başlamıştım. Bu hayalimde gerçek oldu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesini kazandım. İletişim Fakültesini kazandığımda birinci sınıftan itibaren üniversitenin radyosunda çalışmaya başladım. Sonra üniversitenin haber ajansında devam ettim ve ardından da Kocaeli’de bir ilçenin muhabiri olarak çalışmaya başladım. Akabinde de Kocaeli merkeze geldim. Bu anlamda Kocaeli bana çok şey kattı. Eğitim hayatımı Kocaeli’de tamamladıktan sonra bir yıl daha Kocaeli’de çalıştım. Sonrasında askere gittim ve oradan da Kahramanmaraş’a döndüm. Memlekete geldikten sonra Aksu Tv’ye iş başvurusunda bulundum. Sağ olsunlar Kahramanmaraş’ta benim için Aksu Tv iyi bir deneyim oldu ve bana çok şey kattı. Aksu Tv’de bir yıl çalıştım. Süreç içerisinde Kahramanmaraş’ta çevre edindim. Bu esnada aynı zamanda ulusal bir televizyonun da haberlerini yapmaya başlamıştım. Hem Aksu Tv’de Kahramanmaraş’ı tanıdım hem bir ulusal televizyondu Aksu Tv. Bir anlamda da sloganı gibi benim için dünyaya açılan pencere oldu Aksu Tv.”

3 FARKLI HAYAT AYNI AMAÇ
Kendisinin dışında diğer arkadaşlarından birinin Ankara diğerinin ise bu iş için İstanbul’dan Kahramanmaraş’a geldiğini belirten Apaydın, “Daha sonra Aksu Tv’den ayrıldım ve arkadaşlarımızla bir araya geldik. Arkadaşlarımdan Talip Dündar Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. Diğer arkadaşım Hasan Çiftçioğlu Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. Hasan arkadaşım İstanbul’da çalışırken kendi işimiz için buraya geldi. Talip arkadaşım Ankara’dan geldi. O da bir dönem Anadolu Ajansı’nda da bu mesleği deneyimledi. Talip arkadaşımız şimdi editörümüz olarak Kahraman Tv’de çalışıyor” dedi.

HEDEFİMİZ ÖNCELİKLE BU İŞİ İYİ YAPMAK”
Öncelikli hedeflerinin bu işi iyi yapmak olduğunu söyleyen Apaydın, ilerleyen dönemlerde daha çok büyümek için daha çok çalışacaklarını sözlerine ekledi. Apaydın, “Bu iş nasıl kuruldu? Biz hep kendi işimizi yapmak istiyorduk. Kendi mesleğimizi icra etmek istiyorduk. Okuduğumuz mesleğimizi sürdürmek istiyorduk. Bizim için de bundan daha doğal bir şey yok çünkü bizim ekmek parası kazanabileceğimiz başka bir işimiz yok. Bu nedenle biz üniversitesini okuduğumuz bölüm sadece diplomasıyla kalmasın zaten biz bu işi deneyimledik, devam ettirelim dedik. Kahramanmaraş’ta da dijital anlamda iyi işler çıkartacağımıza inanıyoruz. Artık geleneksel gazetecilik yerini dijital gazeteciliğe bırakmış durumda. Dolayısıyla Kahramanmaraş’ta Kahraman Tv adı altında bu işe giriştik. Bu işte hızlı habercilik anlamında, kaliteli, doğru ve tarafsız haberler anlamında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sokakta vatandaşlarımızın sorunlarına kulak veriyoruz. Onların sorunlarını dile getiriyoruz. Yayın politikamızı bu şekilde benimsiyoruz. Bizim yıllardan bu yana kendi işimizi yapmak hayalimizdi. Hedefimiz öncelikle bu işi iyi yapmak. Biz burayı daha da büyütmek istiyoruz. Sadece internet gazetesi olarak kalsın istemiyoruz. Şu anda stüdyo çalışmalarımız var. Burada bir gece editörümüz var ve sürekli anlık haber giriyor. Biz sunumlu haberler yapmak istiyoruz. Kahramanmaraş hem doğal güzellikleri hem de tarihi altyapısı bakımından bence Türkiye’nin en özel illerinden bir tanesi. Bu açıdan Kahramanmaraş’ı insanlara tanıtmak istiyoruz ve farklı hayatlara tanıklık etmek istiyoruz. Biz bu işi yaparken de haz alıyoruz. Tabii bu işin bir de maddi boyutu var. Biz bu maddi boyutunu da süreç içerisinde iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz. Gerçekliğinden emin olduğumuz her haber tarafsız bir şekilde kahraman tv haber sitesinde yer alacak” şeklinde konuştu.

MAHİR ÜNAL’DAN KAHRAMAN TV’YE TAM DESTEK
Süreç içerisinde Ankara’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getiren Apaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın kendilerini manevi olarak desteklediğini vurguladı. Apaydın, “Biz bu süreçte Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirdik. Ankara’da Kahramanmaraş Milletvekillerimizle bir araya geldik. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Beyefendi ile bir araya geldik ve kendisine projemizden bahsettik. Kendisi Kahraman Tv’yi duyunca heyecanlandı. Bizi süreç içerisinde takip edeceğini belirtti ve “Kahramanmaraş’ta iletişim fakültesini bitirmiş, kendi mesleğini icra eden 3 gençten bir devrim bekliyorum” cümlelerini kullandı. Bu da bizim için özel ve anlamlı bir destek oldu” diye konuştu.

BAŞKAN DEVEBOYNU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Sözlerinin sonunda KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu’na ve beraberinde hem Manşet Gazetesi’ne hem de Aksu Tv’ye teşekkürlerini ileten Apaydın, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Arslan Deveboynu’na ve Manşet Gazetesi’ne teşekkür ediyorum. Manşet Gazetesi bize böyle bir farkındalık yaratarak gazetesinde yer verdiği için ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Manşet Gazetesi’de Kahramanmaraş’ta habercilik anlamında iyi bir referans. Tabii çalıştığım Aksu Tv ailesine ve Genel Müdürlüğünün de ötesinde bana ağabeylik yapan, manevi desteğini esirgemeyen Cüneyt Beyit’e minnet borçluyum.”

SEKTÖRDE GÜZEL BİR NOKTAYA GELMEK İSTİYORUZ”
Kuruculardan Hasan Çiftçioğlu ise şunları kaydetti: “Aslen Kahramanmaraşlıyım. Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. İstanbul’da bir banka da çalışıyordum. İstanbul’da çalışırken İlker bana telefon açtı ve bir internet gazetesi projesinin olacağını söyledi. Zaten bizim de her zaman hayalimizdi. Kısmet bu zamanaymış. Bende bunun üzerine İstanbul’dan memleketime kendi işimizi yapmak üzere geldim. Sektörde başlangıç olarak iyi bir noktada olduğumuzu düşünüyorum. Şu an için her şey güzel gidiyor. İyi, doğru, güzel ve topluma faydalı haberler yapmaya çalışıyoruz ve bu yolda ilerliyoruz. İlerleyen dönemlerde de sektörde güzel bir noktaya gelmek istiyoruz. Bu bağlamda da Kahraman Tv’yi büyük bir medya şirketi yapmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

DOĞRU HABERCİLİK YAPARAK ADIMIZI DUYURMAK İSTİYORUZ”
Diğer bir kurucu Talip Dündar’da, “Bu mesleği üniversite yıllarından beri emek verdik. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldum. Bir süre Ankara da Anadolu Ajansında bu mesleği deneyimledim. Ardından Kahramanmaraş'ta bu anlamda iyi şeyler yapacağımıza olan inancımız bizi buraya getirdi. Kahraman TV Internet Haber sitemizi açtık ve yola çıktık. Hedefimiz Kahramanmaraş'ta farklı hayatlara tanıklık etmek ve vatandaşların sorunlarını dile getirmek. Haber sitemizde doğru olduğuna inandığımız her habere yer vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz