Kış aylarının gelmesiyle birlikte ayakkabı esnafları hazırlıklarını tamamladı. Ayakkabı satışlarının şu an durgun olduğunu ifade eden esnaf, ilerleyen günlerde satışların artacağından umutlu.

 

Kışlık ürünler mağaza raflarındaki yerini aldı. Kış sezonu ayakkabı satışlarını değerlendiren Kahramanmaraşlı ayakkabıcılar satışların mevsim itibariyle biraz durgun olduğunu ancak ilerleyen günlerde havaların daha da soğumasıyla beraber işlerinin hareketleneceğini söyledi. Kahramanmaraş Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte, Kış sezonunun durağan başladığını söyledi. Şu anda bot üretimi yaptıklarını ifade eden Köfte, havaların tam anlamıyla soğumamasından dolayı henüz bot satışlarının da olmadığını kaydetti. Kahramanmaraş olarak ayakkabı sektöründe makineleşmeye gittiklerini söyleyen Köfte, birkaç yıl içinde Kahramanmaraş’ın ayakkabı sektöründe çok daha iyi yerlere geleceğini vurguladı.

 

‘KIŞ SEZONU DURAĞAN BAŞLADI’

Kış sezonunun durağan başladığını belirten Köfte, sözlerinin devamında şunları söyledi:Ortalama biz 2, 2 buçuk aydan bu yana kışlık bot üretimi ve kışlık kalın tabanlı ayakkabılar yapıyoruz. Geçen yıla nazaran biraz düşük geçmesinin sebebi fazla bir yağmur, kar yok. Yine de biz üretim yapıyoruz. Kışlık bot, kapalı ve kalın tabanlı ayakkabılar, kışın kaymayan, içi sıcak olan bot üretimi yapıyoruz. Kış sezonu durağan başladı. Bir yandan da Ocak, Şubat, Mart ayları için mevsimlik tarzı ayakkabı üretimi yapıyoruz. Birçok markalara fason üretimi yapıyoruz. O ürünleri teslim etmek için aynı anda hem bot, hem de mevsimlik ayakkabı üretimi yapıyoruz. Ama inşallah önümüzde ki yıl daha iyi olacak diye düşünüyorum. Kış mevsiminde altı termo taban dediğimiz botların üretimini yapıyoruz. Şuanda kışlık, kısa botlar, fermuarlı, altı termo tabanı olan kaymayan botlar daha çok iyi satılıyor.”

 

‘SATIŞLARIN ARTACAĞINDAN ÜMİTLİYİM’

Kapalı Çarşı ayakkabıcı esnafı olan Yenel Erkan, ayakkabı satışlarının yaz sezonu gibi kış sezonunun da kötü başladığını ancak işlerin soğukların kendini iyice hissettirmesiyle hareketleneceğini belirtti. Erkan, “Ayakkabıcı esnafı olarak işlerimiz kışın kötü başladı. Yaz sezonu da yine böyle kötü olmuştu. Ama ben satışların artacağından ümitliyim. Çünkü havalar daha tam anlamıyla soğumadı. Şu anda genellikle yoğun olarak mevsimlik ayakkabı satışı yapıyoruz. Bot satışlarına da yavaş yavaş başladık ama şu anda istediğimiz gibi değil. İnşallah satışlarımız artar” şeklinde konuştu.

 

Haber: Emre Akkış

 

Editör: Mahmut Beyaz