Su ürünlerinde av yasağının 15 Nisan'da başlamasının ardından teknelerini kıyıya çeken balıkçılar, yeni av sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor. Yeniden denize açılacakları günü sabırsızlıkla bekleyen balıkçılar, yırtılan ağlarını onarıp teknelerinin bazı bölümlerini tamir ediyor. Bazı balıkçılar motor bakımlarında sona geldi, bazıları boyama işlemlerini sürdürüyor.

VATANDAŞLARIMIZ BU YIL RAHATLIKLAR BOL BOL BALIK TÜKETEBİLİR”
Konuyla ilgili konuşan Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, ülke genelindeki pek çok balıkçının geçen av sezonunda müsilaj yüzünden mağdur olduğunu belirtti. Müsilajın Marmara'da etkisini kaybetmesinin balıkçıları yeni sezon için sevindirdiğini anlatan Sarı, “Sezon öncesi balıkçı arkadaşlarımız heyecanlı. İnşallah bu sene palamut, lüfer ve çinekop olacak. Balıkçılar da hazırlıklarını yapıp denize ağ atmak istiyor. Geçen yıl deniz salyası nedeniyle balıkçılar sıkıntılıydı. Artık denizlerimizde salya kalmadı, vatandaşlarımız bu yıl rahatlıklar bol bol balık tüketebilir” diye konuştu. Balıkçıların mavi sulara açılmak için gün saydığını ifade eden Sarı, sezonun açılmasıyla balıkçıların denizlerde ekmek mücadelesi vereceğini kaydetti.

“İNŞALLAH HERKES İÇİN BEREKETLİ BİR SEZON OLUR”
Balıkçıların hazırlıklarını sürdürdüğünü söyleyen Sarı, “Balıkçılarımız teknelerinin bakımlarını yapıyor. Bazı arkadaşlarımız ağ tamiri yapıyor. Boya ve motorlarının bakımlarını yapan arkadaşlar teknelerini denize indirdi. Şimdi ağ bakımları yapılıyor. Bu sene balık bereketli olacak gibi görünüyor. Bu yıl vatandaşlar da güzel güzel balık yiyecek. İnşallah herkes için bereketli bir sezon olur" ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz