Kahramanmaraş’ta 3,5 ay önce 2,5 yaşındaki oğluna lösemi teşhisi konulan acılı baba duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor.

4 çocuklu Abdurrahman ve Mine Taşçı, ailesinin en küçük üyesi olan Aras’a 3,5 ay önce 3. Evre lösemi teşhisi konuldu.  Hastalığın seyrini öğrenmek üzere Adana’ya giden Taşçı ailesi,  burada hastalığın en son evrede olduğunu öğrendi. Aras’ın tedavisinin devamlılığı için Adana’da kalınması gerektiğini öğrenen Taşçı ailesi, ivedilikle evlerini Kahramanmaraş’tan, Adana’da kiraladıkları bir eve taşıdı. Asgari ücretle Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nde şoför olarak çalışan baba Abdurrahman Taşçı, ailesini Adana’ya yerleştirdi. Kendisi de hafta içi Kahramanmaraş’ta işinin başında bulunurken, hafta sonları Adana’ya ailesinin yanına gidiyor.

MİNİK ARAS SİZLERDEN YARDIM ELİ BEKLİYOR

Doktor tavsiyesi üzerine acilen tedaviye ve kemoterapiye başlatılan minik Aras’a acilen ilik nakli yapılması gerekiyor. İlik nakli yapılabilmesi ve tedavisinin devam ettirilebilmesi için,  minik Aras, zorlu yolculuğunda sizlerden uzanacak yardım elini bekliyor. 

‘İLİK NAKLİ YAPILMASI GEREKİYOR’

Yaşadıkları zorlu süreci ve önlerinde kendilerini bekleyen meşakkatli yolculuğu anlatan baba Taşçı, “  2,5 yaşında ki oğluma lösemi teşhisi konuldu. 3,5 aydır tedavi uygulanıyor. Maddi açıdan çok sıkıntılı süreçler geçirdiğim için valilikten Aras’a yardım için izin belgesi çıkarttık. İş adamlarımızdan ve vatandaşlarımızdan yardım talebinde bulunuyoruz. Sürecimiz çok uzun bir süreç. Oğluma nakil yapılması gerekiyor. Nakil tarihi tam olarak belirlenmedi ama tahmini olarak eylül sonu, ekim başı olarak öngörülüyor.  Nakil içinde şükürler olsun ablasının iliği yüzde 100 uyumlu çıktı.  


ALLAH KİMSEYİ EVLADIYLA SINAMASIN

 Adana’dan ev kiraladık, evimizi oraya taşıdık. Ben Kahramanmaraş’ta sağlık müdürlüğünde şoför olarak asgari ücretle çalışıyorum.  Tüm yardımsever insanlarımızdan yardım talep ediyorum.  Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Çok zor bir durum. Rabbimin izniyle inşallah, sizlerin de sayesinde Aras’ı iyileştirip Kahramanmaraş’a getirmek istiyorum.

‘HER ŞEYE HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKTİĞİ SÖYLENDİ’

Doktorumuz bize her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini söyledi. Çünkü çocuğun tedaviye yanıt verip veremeyeceğini de bilemiyoruz. Allah korusun çocuğu kaybetme durumumuzda olabilir.  İlik nakli için doktorumuz 700 ila 800 bin arası bir meblağdan bahsetti. Benim şu anda asgari ücretten başka herhangi bir gelirim yok. İş adamlarımızdan ve duyarlı ailelerimizden yardım bekliyoruz.  

 YARDIM İÇİN

Kahramanmaraş Valiliği onayıyla, Ziraat Bankası’ndan hesap açtırdık. Yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız yardımlarını o hesap üzerinden yapabilir ve ya benimle (0 531 686 64 15) numarasından iletişime geçebilir.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz