Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu, 104 amiralin altında imzası bulunan Montrö bildirisine ilişkin ÜLKE TV canlı yayın programında açıklamalarda bulundu.  Bildirinin altında imzası bulunan herkesin bu bildiri maddelerini kabul ettiğinin kanıtı olduğunu söyleyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Yardımcıoğlu,  bildiriyi imzalayan bu kişilerin aynı zamanda akıl sağlığının yerinde olmadığını belirtti.  

BBP Genel Başkan Yardımcısı Yardımcıoğlu, açıklamasında: “Bir insan bir bildirinin altına imza atıyorsa o kişi altına imza attığı maddeleri kabul ediyor demektir. Bir teğmen, harp okulu öğrencisi, bir üsteğmen kendisinin üzerinde bulunan muazzap komutanlarından , albayından, yarbayından, paşasından kesinlikle etkileniyordur ve etkilenecektir de. Bu olaya sadece 10+4’ü alarak diğer adamların bu işten yırtmalarının önüne geçilmesi gerekir. 15 Temmuz öncesinde de ülkenin içerisinde ve dışında darbe söylentileri yapan insanları duyuyorduk. Ve bu nasıl bir saçmalık diyorduk. Bu adamların ülkenin kılcal damarlarına kadar girdiğinin farkında değilmişiz ki bir baktık karşımızda 15 Temmuz’u bulduk.

‘E-MIHTIRA BUNLARDAN ÇOK DAHA ŞAHSİYETLİ BİR BİLDİRİYDİ’

Dolayısıyla 15 Temmuz sürecinden öncede bu ülkede böyle bir takım bildiriler yayınlandı. E-mıhrıa bunlardan sadece bir tanesiydi ve e-mıhtıra bunların yaptıklarıyla karşılaştırılınca çok daha şahsiyetli ve kişilikliydi. Bu süreç 10+4 kişinin alınmasıyla asla kalmamalı. Kesinlikle imza atan 104 kişinin tamamı alınmalı. Ve bu kişilerin alınmasıyla da kalınmayarak, bu 104 amiralin arkasından gelen kişileri de göz ardı etmemek gerekir.

‘KENDİ BAŞLARINA YAPABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNMÜYORUM’

104 amiralin her hangi bir yetkisi olmadan kendi başlarına bunu yapabileceğini düşünmüyoruz. Biz bugün ülkede ki gayrisafi milli hasılanın neden kişi başına düşen miktarının neden 40 bin dolara ulaşmadığını konuşamıyorsak, ülkenin cari açığı yıllardan beri açık veriyor bunu konuşamıyorsak, ülkenin neden dış ticaret fazlası vermediğini ve bizim yabancı paraya olan bağımlılığımızı konuşamıyorsak, bunların arkasına baktığımızda işte bu adamların değişik sahnelerle ve yüzlerle ortaya çıkan yansıması olaraktan biz bunları konuşamıyoruz ve düşünemiyoruz. Biz bu bugün yaşadığımız 5-6 Nisan 2021 tarihi itibariyle bunlarımı konuşmalıydık?

‘TAMAMEN ZAMAN KAYBI’

Ülkede ki daha önemli gündemler varken 10 tane amiralin imzaladığı bildiriyi konuşmak bizim için zaman kaybıdır. 28 Şubat sürecini ben canlı kanlı yaşamış bir insanım.  1980 darbesini de biliyorum. 1980’den sonraki süreci de biliyorum ve 15 Temmuz’u da bizzat gördüm.  Bizim yaşadığımız coğrafyada her şeyin kendi başına sakin,  rantsal bir şekilde olacağını mı düşünüyorsunuz. Daha dün Amerikalılar diyordu ki; Türkiye asla Türklere bırakılmayacak kadar kıymetli bir ülke diyorlardı. Amerika’nın tekrar meydana dönmesi ve hazırladıkları raporlar bizim umurumuzda bil değil.

‘BUGÜN TÜRKİYE AYRI BİR ÜLKE’

Bugün Türkiye ayrı bir ülke. Bugünün Türkiye’si 10 yıl öncenin 20 yıl öncenin Türkiye’si değil. 1980 darbesi yaptığınız ve yaptırdığınız ülkenin Türkiye’si de değil. Türkiye bugün emir alan bir ülke değil.   

‘104 KİŞİ PSİKİYATRLARA GÖNDERİLMELİ’

Bu 104 arkadaşın sadece savcılara gönderilmesini ben doğru bulmuyorum. Bu arkadaşlar önce savcılara aynı zamanda da psikiyatrlara gönderilmeli. Neden?; böyle bir bildiriyi yayınlayan kişilerin akıl sağlığının yerinde olmaması gerekir.   Bu arkadaşlar askeri liseye girdikleri günlerden emekli oldukları bugüne kadar bunlar hala emir almaya alışık olduklarını bizlere gösteriyorlar. Dün üstlerinden emir alan insanlar bugün nereden emir alıyor? Ben bunları bilmek istiyorum.  Dolayısıyla Mehmet Akif’in dediği gibi; ders alınsaydı, tekerrür eder miydi tarih diyor.  Yaşadığımız bu süreci 103 amiralin bize parmak sallamasına ve açıkça Türk milletine kabadayılık yapmasına gösterdikleri cesaret karşısında bizimde aynı sertlikle cevap vermemiz gerekiyor. Bizim hukuk sistemimiz darbe imasında bulunan çoğulcu, birden fazla kişinin bir araya gelerekten yapmış olduğu bu eylemin cevabını yasa metinlerinde yer vermiştir."

HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

Editör: Mahmut Beyaz