İki bin 300 rakımlı Yedikuyular Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyona, 6 ilden 37 sporcu katıldı.

Yarışlar sonunda Şah Dadaş Spor Kulübünden Ahmet Yılmaz birinci, Çiftlik Atlı Spor Kulübünden İsrafil Yıldırım ikinci, Dadaş Atlı Spor Derneğinden Hakan Çavuşoğlu üçüncü oldu.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç, basın mensuplarına yapığı açıklamada, şampiyonanın ikincisini düzenlediklerini belirtti.

Federasyon olarak geleneksel spor dallarını yaşatmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Genç, "Geçmişin ihtişamını geleceğe taşıyoruz. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu olarak 8 dalda faaliyet gösteriyoruz. Şu anda burada bin yıllık geleneğimizi yaşatıyoruz ve gelecek kuşaklarımıza taşımaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise Yedikuyular Kayak Merkezi'ndeki etkinlikleri artırarak devam edeceklerini dile getirdi.  

Ayrıca Yedikuyular Kayak Merkezi'nde özel bir eğitim kurumu tarafından gerçekleştirilen "karton kızak" yarışması da renkli görüntülere sahne oldu.

AA

Editör: Mahmut Beyaz