Bayırbucak Türkmen bölgesinde son zamanlarda yaşanan olumsuz durumdan dolayı Afşinder üyeleri arasında bir yardım kampanyası başlattı.

Yardım kampanyasının ana teması "zalimlere karşı bizde Eshab-ı Kehf nesli olarak mazlum kardeşlerimizin yanındayız" oldu.
Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Ahmet ARDIÇ konu ile ilgili şunları söyledi; Suriye'de şu anda malum yıllardan beri kendi halkını öldüren bir rejim var. Bu zulüm artık Bayırbucak Türkmen bölgesine sıçradı. Bu zulüm Suriye rejiminin dışında Rusya, İran gibi ülkelerin yanı sıra Daiş gibi terör örgütleri tarafından da sürdürülmeye çalışılmaktadır. Zaman geçtikçe ateş çemberi daralıyor. Ortak amaçları zararsız kendi halinde yaşayan Bayırbucak Türkmenlerini kendi öz yurtlarında katledip, uzaklaştırıp ve göçe zorlamaktır. Şu an orda yaşayan kardeşlerimizin bize ihtiyacı var, bizden bir haber bekliyorlar. İnşaallah toplanan bu yardımlar ile onlara yalnız olmadıklarını, onları düşünen, onların derdi ile dertlenen burada kardeşlerinin olduğunu hatırlatacağız. Karınca kararınca ne toplayabilirsek orda yaşam ve yurtlarını koruma mücadelesi veren kardeşlerimize destek olmayı hedefliyoruz. Şimdiden bu hayır ve kardeş kervanına destek olanlardan Allah razı olsun, dedi.
Dernek merkezinde toplanacak, giyim, kuru gıda, bebek maması, bebek bezi, konserve, battaniye ve süt'ten oluşacak olan yardımlar 31 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecektir. Konu ile alakalı dernek tarafından görevlendirilen İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası sorumluları ile irtibata geçilebilir.
Anadolu Yakası Muhammed EKEN : 0 533 450 66 33
Avrupa Yakası Yılmaz ULUER : 0507 926 09 04

 

Editör: Mahmut Beyaz