Geçmiş yıllarda 3 köyde farklı zamanlarda meydana gelen heyelan sonucu evini kaybetmiş mağdur vatandaşlara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Erkenez Mahallesi’nde yaptırılan 36 dairelik AFAD Konutlarının kura çekimi gerçekleşti.

Kahramanmaraş Valiliği Fikret Kiraz toplantı salonunda düzenlenen kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Kura çekiminden önce konuşma yapan AFAD Müdürü Mustafa Gültekin, “Afet dolayısıyla hak sahibi vatandaşlara yapmış olduğumuz 36 dairenin kurasını çekeceğiz. 3 köy için meydana gelen afet dolayısıyla afet konutları yaptık. Herkese hayırlı olsun” dedi.

‘GÜZEL, SAĞLAM VE KULLANIŞLI EVLER YAPILDI’
Düzenlenen kura çekiminde konuşma yapan Gültekin, konuşmasında şunları dedi: “Afet dolayısıyla hak sahibi vatandaşlara yapmış olduğumuz 36 dairenin kurasını çekeceğiz. 3 köy için meydana gelen afet dolayısıyla afet konutları yaptık. Kozludere köyünde 2011 yılında meydana gelen heyelan dolayısıyla 6 ailemize, Topçalı Mahallesi’nde meydana gelen heyelan dolayısıyla 16 ailemize ve Döngel Köyünde ki 14 ailemize afet konutları yaptık. İhalemiz 1 yıl sürdü. Bir milyon 914 liraya ihale ettik. Gayet güzel, sağlam ve kullanışlı evler yapıldı. Ortalama maliyetimiz 59 lira ile 65 lira arasında değişiyor. 2 yıl geri ödemesiz ve daha sonra 18 yıl içerisinde taksitler halinde ödeme yapılacak. Noter arkadaşımızın çekeceği kurayla kime hangi dairenin düştüğü belli olacak. Konut 100 metrekare, 2 oda bir salon şeklinde. Herkese hayırlı olsun.”   www.marasmanset.com Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz