Kaliteli ve etkin hizmet anlayışı ile hareket eden Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğünde modern ve model belediyecilik anlayışıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyecilik çalışmalarıyla Onikişubat İlçesi’ne çağ atlatan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ara vermeden yaptığı istişare toplantılarına devam ediyor. İlçesindeki bütün kesimleri istişare toplantılarında bir araya getiren Başkan Mahçiçek, hem sorunları dinliyor, hem de çalışmalar hakkında bilgiler veriyor. Özellikle muhtarlara yönelik yaptığı toplantılarla ilçenin nabzını dinleyen Başkan Mahçiçek, geçtiğimiz aylarda hizmete açılan ve tüm Türkiye’ye örnek olan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda ilçesinde görev yapan mahalle muhtarlarını bir araya getirdi. Mahalle muhtarlarından yapılması gerekenleri tek tek not alan Başkan Mahçiçek, sorun çözen bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Onikişubat İlçesi mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları katıldı. Muhtarların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Mahçiçek, dört yılda yaptıklarının kısa bir değerlendirmesini yaptı.

MUHTARLARI MESAİ ARKADAŞLARIM OLARAK GÖRÜYORUM”

Programın açılış konuşmasını yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, muhtarları mesai arkadaşları olarak gördüğünü söyledi. Mahçiçek, “Önceki dönem muhtar arkadaşlarımız bilir, mesai arkadaşlarımız deyince sizleri kastediyorum. Yani belediyedeki mesai arkadaşlarımı değil. Çünkü sizler ve bizler, bu memleketin bir bölümünün ihtiyaçlarını karşılamak, onların yaşam düzeylerini yükseltmek, daha iyi şartlarda, daha konforlu, daha mükemmel yaşamalarını temin etmek bakımından bir bütün içerisinde gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Bu bağlamda bu gayretlerinizden, bu sarf ettiğiniz çalışmalardan ve emeklerden dolayı hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

MÜBALAĞA DEĞİL, 4 YILDA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Mesai arkadaşlığıyla birlikte gönül köprüsü kurabilmenin önemli olduğunun altını çizen Başkan Mahçiçek, “Bu ülke güzel bir ülke, bu ülkenin içerisinde de Kahramanmaraş Allah için güzel bir memleket. Bu memleketin insanları olan sizlerde mükemmel insanlarsınız. Asıl olan mesai arkadaşlığıyla birlikte kendi aramızda gönül köprüsünü kurabilmek. O gönül köprüsünü kurabilirsek hiçbir zaman unutulmaz İnşallah. Yoksa her şeyin tabi ki bir başlangıcı ve sonu olacaktır. Bu çok normaldir. Ama o gönül köprüleri bu canlar bu tende kaldığı müddetçe İnşallah devam edecektir. Onikişubat ilçemiz otuz ilden büyük, devasa bir ilçe haline gelmiştir Maşallah. Biz yaklaşık dört seneden bu yana sizlerle beraber 415 bin nüfusa hizmet veriyoruz. Bir ucu Hacınınoğlu, bir ucu Çokran, bir ucu neredeyse Göksun. Böyle geniş bir alana yayılmışız. Ama gönül birliğimiz Allah’a şükür hiç sarsılmamış. Dört seneden bu yana hemen hemen bütün arkadaşlarımızla beraber bulunduğumuz alanları, insanlarımızın daha rahat yaşamasını temin bakımından ciddi çalışmalar yaptık. Bu mübalağa değil Allah için, 90 senede yapılanları dört senede yaptık. Bunun hiç mübalağa tarafı yok. Yüzlerce seneden beri vardı o mahalleler, ne vardı?” ifadelerini kullandı.

ÖBÜR TARAFA GÖTÜRECEK BİR ŞEYİMİZ YOK”

Bütün mahallere Bilgi ve Kültür Evleri yaptıklarına değinen Başkan Mahçiçek, “Bugün aşağı yukarı 62 tane mahallemizde merkezimizi saymıyorum hepsinde Bilgi ve Kültür Evleri’miz var. Her mahallede en az birkaç tane oyun parkımız var. Bütün okulların içini yapmışız, bütün okulları düzenlemişiz. Camilerimizi tamir etmişiz, yapmışız. Hatta Çamlıca Mahallesi’nde bugüne kadar cami olmamıştı, oraya da bir tane cami yapmışız. Sizlerle beraber orada öğlen namazını açılışta beraber kılmıştık elhamdülillah. Ama çalışmalarımız İnşallah, Allah’ın yardımıyla bu hizmetler devam edecek. Bizim öbür tarafa götürecek bir şeyimiz yok. Alırsak bir hayır, alırsak bir dua, İnşallah onlar gidecektir bizimle beraber. Yoksa hani Cumhurbaşkanımız diyor ya, böyle iki metrelik bir alan, bir de beyaz örtü. Bakın o beyaz örtüyü bu ülkenin kahramanları destan yazarak alıyor. İki gün önce bir tanesi de Kahramanmaraş’ta Çağlayancerit’teydi. Rabbimiz o şehitlerimizi rahmetiyle muamele eder, bizleri de İnşallah cennete o şehitlerimizle beraber komşu olmayı nasip eder İnşallah” şeklinde konuştu.

PARKESİZ YOL KALMAYACAK”

Parkesiz yol kalmayacağını dile getiren Başkan Mahçiçek, sözlerini şu şekilde noktaladı; “İnşallah Aralık ayında bir araya gelmiştik, bir de Ramazan’da bir araya geleceğiz İnşallah. Yine eksiğimiz noksanımız varsa onları tespit edeceğiz. Bundan emin olun, bütün o parke yolların tümünü bu sene bitireceğiz hiç eksik kalmamak kaydıyla İnşallah. 750 bin metrekare ihalesini yaptık, onların bir kısmına başladık, havalar müsait oldukça da süratle devam edip bitireceğiz. Bağ yolları, dağ yolları yaptık, şimdi yeni makinalar birkaç gün içerisinde gelecek, daha oralarda da eksiğimiz varsa hepsini yapacağız. Cenab-ı hak bu memlekete zarar vermek isteyenlere de İnşallah fırsat vermesin. Bizler Allah için sizleri, muhabbetle, gönülden seviyoruz. İnşallah bu muhabbetimiz öbür dünyada da Allah kısmet eder beraber olursak cennete devam eder.”

SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE İNŞA EDİLEN BİR GELECEK”

Toplantıda konuşan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise yaptıkları çalışmaların sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir gelecek için olduğunu söyledi. Başkan Debgici, “Hanefi başkanımız dört yılda yapılanları çok güzel şekilde özetledi. Dört yılda yapılanları iki üç dakikanın içerisinde anlattı, o kadar kolay bir hikaye gibi geldi geçti. Tabi Kahramanmaraş’ımız Büyükşehir olduktan sonra biliyoruz ki özellikle kırsal mahallelerimizin şöyle bir endişesi vardı. ‘Biz nasıl hizmet alacağız, kimden hizmet alacağız, olacak mı olmayacak mı?’ gibi bir endişe vardı toplumun büyük bir kesiminde. Bunu da AK Parti’nin karşısında kara propagandaya dönüştürenler anti propaganda yöntemiyle sürekli eleştiriyorlardı. Kamuoyunda da buna şahittik. Ama bugün geldiğimiz noktada, başkanımızın anlattığı şeyleri duyduğumuz zaman gururlanıyoruz. Ben hep şunu merak ederek kırsal mahallede çocuk oyun grubu ne işe yarar? Halbuki orada çocuklarımız ağaçlara çıkar küçük yaştan itibaren, bizlerde her gittiğimiz yerde ağaca tırmanırız. Ama artık oralarda da ihtiyaç. Hiye? ‘Merkezde ne varsa orada da o olacak’ dedik biz. Bilgi ve Kültür Evi, kırsaldaki insanımız niye bilinçlenmeyecek, niye bilgisi olmayacak, niye okumayacak, niye tahsilde üst noktalara gelmeyecek. Bunu başkanımız çok güzel özetledi, kendisine teşekkür ediyorum. Bu Bilgi ve Kültür Evleri sayesinde merkezdekilerle birlikte, burada yetişen kardeşlerimiz ülkenin iktidarında, hükümetinde bakan olacak, başbakan olacak, cumhurbaşkanı olacak. Bugün Cumhurbaşkanımız sıradan bir insanın evladı, hayatını, biyografisini hep beraber takip ediyoruz. Yıllardır gelişmiş ve nereden nereye geldiği malum. Hepimiz öyleyiz, hiç birimizin diğerinden farkı yok. Ama bunların hepsi sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir gelecek için” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM BUNLARI KONUŞMAYACAĞIZ”

Bir sonraki dönemde parke yapılmamış yolları konuşmayacaklarının vurgusunu yapan Debgici, daha farklı projeleri yapmanın telaşı içerisine gireceklerini söyledi. Debgici, “Onikişubat Belediyemiz, çok geniş bir alan. 400 binin üzerinde nüfusu Kahramanmaraş’ın yaklaşık üçte biri Onikişubat Belediyesi sınırları içerisinde hizmet alıyor ve bu hizmeti de tüm arkadaşlarımız layıkıyla yerine getiriyor. Parkesiz yol kalmayacak, parke yapılmamış yer kalmayacak. Artık bunları önümüzdeki dönemde konuşmayacağız. Rabbim nasip ederse başka güzel hizmetlerden bahsedeceğiz. Halkımızın daha kaliteli daha konforlu, çağdaş dünya denildiğinde hep batıyı diyoruz ama Türkiye’de insanların hak ettiği yer nereyse gün geçtikçe oraya doğru ilerliyoruz. İşte bunu sağlayacak olanlar da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları ile bizi güvenli şekilde, burada çok rahat bir şekilde nefes almamızı sağlayan şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Rabbim onlara rahmet eylesin. Orhan kardeşimiz Çağlayancerit’teydi, babasını gördük. İki kardeşi var, ateş düştüğü yeri yakar ama öyle metanetli, öyle gururlu bir insan ki onlar, bizde, bende, iki evladım da gitmeye hazırım diyebilecek kadar vakur ve bu millete yakışır bir topluluk. Biz Anadolu topraklarına yerleştiğimiz günden bu yana bu coğrafyaya adalet, özgürlük getirmiş, esaretin ne olduğunu bilmeyen bir toplumuz Elhamdülillah. Bu kıyamete kadar devam edecek İnşallah. Sadece Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz destek bile hepimizin böyle ufak ufak yardımları bile buna bir vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

2019’DA İŞİMİZ ZOR, YÜKÜMÜZ AĞIR”

2019 seçimlerinde işlerinin zor olduğunu da dile getiren Başkan Debgici, Kahramanmaraş’ın 2019 seçimlerinde de üzerine düşeni yapacağına inandığını söyledi. Debgici, “2019’a giderken işimiz zor, yükümüz ağır. Yüzde 50 artı bir gerekiyor, sürekli istikrar için. Ve bunu da sağlayacak olan her zaman olduğu gibi halkımız. Ben tekrar Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi de tebrik ediyorum. Biliyorum ki her zamanki yaptıklarının en iyisini yapacaklar. En son Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’ı şereflendirdiğinde, Kahramanmaraş’ımız üzerine düşeni en güzel şekilde yaptı ve buda Cumhurbaşkanımızın konuşmasında ‘Kahramanmaraş bir başka’ cümlesiyle hafızalarımızda yer edindi. Rabbim sizden razı olsun. Kim bu memlekette taş üstüne taş koyuyorsa, bir hizmet yapıyorsa hep beraberce onun daha ileriye taşınması noktasında koşturacağız. Bu tesis çok güzel bir tesis, yakın zamanda faaliyete geçen bir tesis, İnşallah başkanımın başarılarının devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hanefi Mahçiçek ve Ömer Oruç Bilal Debgici tarafından muhtarlara hediyeler verildi. Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz