Onikişubat Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi ve Kahramanmaraş İl Müftülüğü’nün desteğiyle kent genelindeki 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik 380 saatlik program dahilinde ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi’ verildi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden akademisyenler ve okul öncesi öğretmenlerinin de katıldığı eğitimler sonucunda 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri mükemmel el işi eserler ortaya çıkardı. Kurs boyunca yapılan eserler ise Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’nde sergiye açıldı. 4-6 yaş Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrencilerinin katıldığı sergiye, Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Fırat Kahraman, Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül ile Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İlyas Hannep katıldı.

KÜÇÜK YAŞTA DİNİMİZİ ÖĞRENDİLER”

Kurslar hakkında bilgiler veren 4-6 yaş Kur’an Kursu Rehber Öğreticisi ve İl Koordinatörü Rabia Alagöz, çocukların küçük yaşta dini konular hakkında bilgilendiğini belirterek, “Bu kursumuz Onikişubat Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlendi. Biz bu kursu Kahramanmaraş İl Müftülüğü personellerine yönelik yaptık, geçici ve fahri olmak üzere. Kursumuzun ismini ise ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi’ olarak belirlemiştik. 380 saatlik bir programdı. Kursumuzda yapılan ürünlerin sergisini yaptık. Burada çocuklarımız dini konuları küçük yaşta öğrenerek, kendilerini ve el becerilerini geliştiriyorlar. Kurslarımız çok verimli geçti, üniversiteden akademisyen hocalarımız derslere katıldı. Onun haricinde okul öncesi öğretmenlerimiz katıldı derslerimize. Uygulama ve etkinlikler yapıldı. Dün itibarıyla da kursumuz sona erdi. Onikişubat Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi ev sahipliğinde sergimizi açtık. Gayet güzel bir sergi oldu. Yaptığımız el emeği ürünlerimiz dört gün boyunca burada olacak ve gezilebilecek. İnançlı, bilinçli bir nesil yetiştirmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Amacımız 4-6 yaş gurubu öğrencilerimizin Peygamberimizin hayatını bilmeleri, sünnetleri öğrenmeleri ve İslamiyet’e olan ilgilerinin erken yaşlarda zihinlerinde yer etmesidir Burada pırıl pırıl öğrencilerimiz var, inşallah sayılarını daha da artacağız. Çocuklarımızın eğitiminde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Onikişubat Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül ise çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, bu tür eğitim ve sergilere her zaman destek vereceklerini söyledi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz