Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına indirilmesi sonrası özellikle gayrimenkul sektöründe ciddi bir hareketlenme olmuş ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kredi faiz oranlarının düşmesiyle beraber emlak ofislerinin yolunu tutmuştu. Gayrimenkul açısından oldukça hareketli geçen 2020 yılını ve 2021’deki öngörüler hakkında gazetemize konuşan Doğrufiyat.net Kahramanmaraş Şube Müdürü Ali Osman Aslantürk, “2021 yılının daha iyi olacağı kanaatindeyim. Fiyatların oturması ile 2021 yılı patlama yılı olacaktır. Sektörün canlanması ile 250 ana sektör 400 tali sektörün lokomotifi olacaktır” şeklinde konuştu.

“MÜLK FİYATLARINDA YÜZDE 100’E VARAN ARTIŞLAR OLDU”
Aslantürk, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “2020 yılı gayrimenkul sektörü açısından verimli geçti. Pandemi süreci gayrimenkul sektörünü etkilemekle beraber devletimizin aldığı tedbirlerle faiz indirimleri ile yüzde bine varan satışlarda artış oldu. Ama bu satışlar daire arsa vb. mülk fiyatlarını yüzde 50 ila yüzde 100 oranında artışlar olmuştur. Pandemi sürecinin sonlanması ile daha iyi olacaktır.

“İNSANIN OLDUĞU YERDE GAYRİMENKULE İHTİYAÇ BİTMEZ”
2021 yılının daha iyi olacağı kanaatindeyim. Fiyatların oturması ile 2021 yılı patlama yılı olacaktır. Sektörün canlanması ile 250 ana sektör 400 tali sektörün lokomotifi olacaktır. İnsanın olduğu yerde gayrimenkule ihtiyaç bitmez. İhtiyacın olduğu yerde gayrimenkul sektörü hiç bir zaman ölmez. Aileler evlenen çocuklarına mutlaka kiralık satılık ev aramakta olup ihtiyaç hasıl olmaktadır. Bu sebeple arkadan gelen nesil için gayrimenkul ve emlak sektörünün gelişmesine sebebiyet vermektedir.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz