Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da yüz yüze eğitim kademeli olarak başlamaya devam ederken, kırtasiye satışları da hareketlilik kazandı. Konu hakkında gazetemize dikkat çekici açıklamalarda bulunan kırtasiyeci Hamza Gökçek, zincir marketlerin de kırtasiye malzemesi satması nedeniyle satışlarının yüzde 50 oranında etkilediğini ifade eden Gökçek, şu açıklamalarda bulundu: “Yüz yüze eğitimin kapsamlı bir şekilde açılmaya devam ederken okulların açılması kırtasiyeciler olarak bizim satışlarımızı etkiledi. Okulların açılmasıyla dükkanımıza giren vatandaşlar en azından bir defter bir kalem alıyor. Okulların açılması belli olmadığı günlerde müşterilerimiz azdı. Şu an okullar açıldı diye soru kitabı alıyorlar. Geçen sene okulların açıldığı dönemdeki satışlarımızla şimdiki dönem satışlarımız arasında çok büyük fark var. Geçen sene satışlarımız çok iyiydi.

“SATIŞLARIMIZI YÜZDE 50 ETKİLİYOR”

Zincir marketlerin kırtasiye ürünü satması bizim satışlarımızı yüzde 50 etkiliyor. Kırtasiyeci 12 ay boyunca okulların açılacağı zamanı bekliyor ama zincir marketler hem marketlik yapıyor hem kırtasiye ürünü satıyor, bu da bizim satışımızı etkiliyor. Kalitesiz ürün satıyorlar biz kalitesiz ürün satamayız. Bizi zincir marketlerle kıyaslıyorlar ama onların parası fazla reklam yapıyor. Herkes kendi işini yapacak. Buna devletin bir an önce el alması lazım.

“CE İŞARETİ OLMAYINI ALMAYIN”

Kırtasiye ürünü alırken başta kalitesine bakmalıyız. CE işareti olmayını almayacaksınız. Bizim hiçbir malımız CE işareti olmaz. Müşterilerimiz buradan aldığı eşyada bir sıkıntı yaşarsa değiştiriyoruz. Çanta satışlarında ise şu anda anasınıfı ve 1. sınıflar için olanlar fazla satılıyor.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz