Kentin iş dünyasının önemli bir değeri olan MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi, ekonomik çalışmalarının yanı sıra sosyal projelerle de adından söz ettiriyor. 12 Mayıs Anneler Günü’nde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi ile şehit annelerini unutmayan MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi, bu kez ise kentin bütün kesimlerini MÜSİAD 2019 iftarında bir araya getirdi. Kervan Han’da düzenlenen iftar programına 65. Dönem Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ile çok sayıda davetli katıldı. Davetliler akşam ezanıyla birlikte oruçlarını açarken, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç duasında eller semaya kalktı. İftar yemeğinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.   

“ŞEHRİMİZİ GELİŞTİREBİLMEK İÇİN BİR MÜCADELE İÇERİSİNDEYİZ”

İlk olarak kürsüye gelen MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu, MÜSİAD olarak hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, “MÜSİAD, vefadır, kardeşliktir. MÜSİAD, ezel-ebed birlikte yürümektir. MÜSİAD, iyi günde ve kötü günde dost edinir. Bizlere böyle bir mecliste yol yürümeyi nasip eden Rabbime hamt ederek konuşmama başlamak istiyorum. İçinde bulunduğumuz af ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan-ı şerifinizi kutluyorum. MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi olarak şehrimize değer katmak, hizmet üretmek, kentimizi tanıtmak, iş ortam ve olanaklarını geliştirmeye çalışarak istihdamı artırmak, genel idarelerimiz ve yerel yönetimlerimizle birlikte şehrimizi geliştirebilmek için bir mücadele içerisindeyiz. Hedefimiz büyük, bunu belirtmek istiyorum. Bu mübarek ayın başında şehrimiz adına kullandığımız bir olaydan bahsetmek istiyorum” dedi.

“BU FIRSATI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

MÜSİAD Olağan Genel Kurulu’nda 3 Kahramanmaraşlı ismin yönetime girmesinin kent için önemli olduğuna vurgu yapan Kervancıoğlu, “14 bin üyesi olan, yurt içinde 86 şube ve temsilciliği, dünya genelinde ise 224 noktada teşkilatlanmış olan büyük MÜSİAD ailesinin 4 Mayıs’ta İstanbul’da yapılan Olağan Genel Kurulu’nda şehrimizin yetiştirdiği üç iş adamımız, 20 kişilik yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir. Biz Kahramanmaraş MÜSİAD olarak bu durumu şehrimizin kazandığını, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğimizi belirtmek istiyorum. Huzurunuzda şehrimizi önemsediğini bildiğimiz bu fırsatı bize kazandıran Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan’a şükranlarımızı sunuyorum. Yönetim kuruluna giren kıymetli hemşerilerimiz Fatih Keçebir’e, Şube Başkanlığı görevini devraldığım Mustafa Buluntu’ya ve yapılan görevlendirmede Üst Kurul Başkanı olan Ahmet Şekerli’ye görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Şehrimize yapacakları hizmetlerden dolayı şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum ve fahri Kahramanmaraşlı olarak ilan etmek istediğim MÜSİAD Üst Kurul Başkanı Oktay Dede’ye görevlerinde başarılar diliyorum. Tüm İslam aleminin Ramazan ayı mübarek olsun, yüce Allah tuttuğumuz oruçlarımız ve yapacağımız bütün ibadetlerimizi kabul buyursun İnşallah” şeklinde konuştu.

“O HEDEFLERE KARARLILIKLA, BERABERCE YÜRÜYECEĞİZ”

MÜSİAD Üst Kurul Başkanı Ahmet Şekerli de MÜSİAD’ın her geçen gün büyüdüğünü belirterek, “Bu mübarek Ramazan gününde sizlerle iftar sofrasında bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyim. Mevlam oruçlarınızı kabul eylesin, sofralarınızı bereketli kılsın. Bugüne dek emek emek işlediğimiz ve kurduğumuz bir muhabbet görüyorum. Güzel dostluklar, koparmaya kimsenin gücü yetmeyeceği bir gönül bağı görüyorum. Ülkemiz genelinde ve dünyanın 94 ülkesine ulaştığımız dostlarımızla birlikte dünyada örnek gösterilebilecek sağlam temelli bir aileyiz. Bu kıymetli ailenin ortak çatısı MÜSİAD’ımız bu hafta 29 yaşını doldurdu. Cesaret ve sağlam yürekler isteyen bu yolculukta bizlerle birlikte yürüyen yol arkadaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Biz gönüldaşlarımızla büyüyen bir yapıyız, yolumuz uzun, hedeflerimiz büyük. O hedeflere kararlılıkla, beraberce yürüyeceğiz. Biz her zaman birlikte olmanın, beraber yürümenin gücüne inandık. Meselemiz Türkiye diyoruz ve meselesi Türkiye olan, ülkemizin istikbali için çalışan herkesle yan yana durmaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Bunları gönül rahatlığıyla söylüyorum çünkü MÜSİAD demek memleket sevdası demektir. Biz bir ideallerle yola çıktık, güçlü Türkiye’ye inandık. Bu ideale hep birlikte ulaşacağız. Kadim Anadolu’nun topraklarının bereketine, ülkesinin gücüne inanana iş insanları olarak, bu memleketin evlatları olarak üretmeye ve beraber büyümeye devam edeceğiz. Bu inançla çıktığımız yolda ilerlerken, dünyadaki değişen koşullara göre yol haritamızı zaman zaman yenileme ihtiyacı doğuyor. Bizler de bu ihtiyaç doğrultusunda bir yenileme başlattık ve adına tazelenme dedik” ifadelerini kullandı.

“MÜSİAD YENİ YAPILANMAYLA ÖNEMLİ YOL ALACAK”

MÜSİAD’ın 25’nci Olağan Genel Kurulu ile birlikte yeni bir sürece girdiğinin altını çizen Şekerli, sözlerine şu şekilde devam etti, “4 Mayıs’taki 25’nci Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik ve bu süreci yeni yönetim kadromuzla başlatmış olduk. Yenilendiğimiz bu dönemin hazırlık aşamasında dünyanın dönüşüm başta olmak üzere çağın ve geleceğin gerekliklerine göre bir çalışma yürüttük. Yeni yapımızı buna göre belirledik. Kendi yapımızı tahlil ederek, gücümüzü tespit ettik ve bu güce nerede, ne şekilde değerlendireceğimizin muhasebesini yaptık. MÜSİAD bugün, siyasetten bürokrasiye, sanattan ekonomiye, ticaretten sermayeye, diplomasiye kadar çok geniş bir yelpazenin adeta bir danışma ve fikir edinme kurumu olarak algılanmaktadır. Yeni süreçte veri akışını çok daha işlevsel ve sürekli kılacak alt yapı çalışmalarını tamamlayacağız.  MÜSİAD artık kendini bir sermaye üssü ve veri merkezi olarak tanımlamaktadır. Bu nedenle MÜSİAD yerel ve MÜSİAD global adını verdiğimiz yapılarımızı, MÜSİAD ekonomik ve ticari saha mantığıyla çalıştıracağız. MÜSİAD Enderun, MÜSİAD akademi ve MÜSİAD kadın da yeni yapılanma kapsamında bütünümüzün birer parçası oluyor.”

“BİZİM BÜTÜN ÇABAMIZ TÜRKİYE’MİZİN GELECEĞİ”

Ekonomik alanda kalıcı ve uzun vadeli, çok yönlü yapısal değişimlerin bir an evvel hayata geçirilmesi adına MÜSİAD olarak her türlü desteği vereceklerini kaydeden Şekerli, “MÜSİAD olarak Türkiye’nin dünya arenasında hedeflediği başarıya erişmesi ve bunu sürdürülebilir kılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim bütün çabamız Türkiye’mizin geleceği, yerini kendisi tayin eden, dünyada söz sahibi ülkeler arasında yer alması yönündedir. Coğrafya bir kaderdir, tarih de bir kaderdir. Şanlı tarihimize kahramanlık unvanıyla zirveye taşıyan bu şehrin evladı olarak hepimize gurur olmakla beraber sorumluluğumuzun da devam ettiğini göstermektedir. Bu sorumluluk duygusuyla ekonomik alanda milli ve yerli üretimin üssü olan Kahramanmaraş’ı önemli noktaya getiren sanayicilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

“MÜSİAD HER ZAMAN TARAFINI NET OLARAK İFADE ETMİŞTİR”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de MÜSİAD’ın milli menfaatler söz konusu olduğunda tavrını net bir şekilde ifade ettiğini belirterek, “Rabbimize binlerce kez şükrediyoruz ki bizi yine huzur içerisinde Ramazan ayına kavuşturdu. İnşallah aynı huzur içerisinde de bayrama kavuşturur. İftarımıza çok değerli MÜSİAD ailesi öncülük etti, kendilerine teşekkür ediyorum. Tarihimiz, kültürümüz, inancımız, değerlerimiz, milli menfaatlerimiz, istikbalimiz söz konusu olduğunda MÜSİAD her zaman koşulsuz ve şartsız tarafını net olarak ifade etmiştir. Bu ailenin mensuplarına tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Biz öyle büyük bir tarihin, öyle büyük bir ailenin evlatlarıyız ki gerçekten bununla ne kadar gurur duysak azdır. MÜSİAD ve benzeri iş dünyamızın temsilcileri sadece Türkiye’de değil, gönül coğrafyamızda da çok önemli işler yapıyor. Hem hükümet olarak hem hükümet kurumları olarak hem belediyeler olarak hem STK’lar olarak hem de özel sektör olarak çok büyük yatırımlar yapıldığına bizzat şahit oldum. Allah gücümüzü artırsın, biz sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi sınırlarıyla bağlı değiliz, gönül coğrafyamız bize bakıyor, ümmetin ümidinin de Türkiye Cumhuriyeti olduğunu biliyoruz. Bu sorumluluk içerisinde eğer dün akşam Gazze’deki vahşete Gazze Belediyeler Birliği Başkanı İhsan kardeşim bana yardım diye mesaj atıyorsa bizim sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu bilmemiz lazım. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, tekrar iftar sofrasında bizleri buluşturan MÜSİAD ailesine yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz