Kamu bankaları, kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişen oranlarda indirim yaptı. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından yapılan ortak açıklamada, 22 Ekim itibarıyla kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapıldığı belirtildi. Konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranlarının uygulanmaya başlanacağı bildirilen açıklamada, "Bankalarımız, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya, müşterilerimizin ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir." ifadelerine yer verildi. Alınan bu karar sonrası Doğrufiyat.net Gayrimenkul Uzmanı Ali Yurdusev, konut fiyatlarının akıbetiyle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında ilerleyen günlerde konut fiyatlarının artacağını söyleyen Yurdusev, ayrıca konut yapımında kullanılan malzemelerin son günlerde pahalanmasına dikkat çekti.

“İNSANLARDA BU FİYATLARI YAVAŞ YAVAŞ KABULLENİYOR”

Dolar artışının sektörü olumsuz etkilediğini söyleyen Yurdusev, “Demir fiyatı pahalandı. Şu anda demir 8 bin 750 liraya adrese temsil ediliyor. Bunun yanında hazır betondan tutun konut yapımında kullanılan malzemelere öyle bir zamlar geldi ki anlatamam. Dolar artışı şu anda her tarafı sarstı. Maliyetlerin artmasından dolayı müteahhit ne yapacağını bilmiyor. Şu anda para pul olmuş durumda. Paranın hiç değeri kalmadı. Alıcı çok ama gücü yetmiyor. İnsanlarda bu fiyatları yavaş yavaş kabulleniyor” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’TA KİRALIK DAİRE KALMADI”

Kahramanmaraş’ın kiralık dairedeki durumundan da bahseden Yurdusev,  “Kahramanmaraş’ta kiralık daire kalmadı. İstek çok ama kiralık daire yok. Şu anda Sahibinden.com’a girin normal bir kiralık daireyi bulun sahibini arayın adamın o daireyi orada zevkine tuttuğunu öğreneceksiniz. Kiralık evlerin fiyatları artmaz. Kiralık ev fiyatları artık yerini koruyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz