Uzun zamandır İstanbul’da faaliyet gösteren derneklerin bir üst çatı altında toplanması, çalışmalarında profesyonelleşerek daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla kurulan Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu (MARAŞFED), kısa sürede adından söz ettiriyor. Kahramanmaraş’ı eğitim, kültür, sanat ve turizm alanında tanıtmayı gaye edinen ve bu doğrultuda önemli lobi faaliyetleri yürütecek olan MARAŞFED, kuruluş çalışmalarının tamamlanmasının ardından hem İstanbul’da hem de Kahramanmaraş’ta bilinirliliğini artırmaya yönelik faaliyetlerin startını verdi. Uğur Yinanç başkanlığındaki MARAŞFED, Kahramanmaraş’ta kentin önemli dinamiklerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler veriyor. Bu kapsamda MARAŞFED Başkanı Uğur Yinanç ve Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Ardıç, Hamdi Çam, Adem Çelik ve Enver Aksu gazetemizi ziyaret ederek, Yazı İşleri Müdürümüz Mahmut Beyaz’a federasyonun çalışmalarını anlattı.

“DEĞERLERİMİZİ DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRACAĞIZ”

Kahramanmaraş derneklerinin gücünü güç katmayı ve Kahramanmaraş’ı daha güçlü temsil etmeyi hedefleyerek yola çıktıklarını anlatan MARAŞFED Başkanı Uğur Yinanç, “Büyük bir özveri ile faaliyetlerini sürdürmeye çalışan derneklerimizin gücüne güç katmayı, maneviyata, edebiyata, sanayiye konu olmuş Kahramanmaraş’ımızın değerlerini daha geniş kitlelere, özellikle metropol şehir İstanbul’a ulaşmayı hedefliyoruz. Kuruluş aşamasında emeği geçen bir birinden değerli dernek başkanlarıma ve yönetim kurullarına bu önemli emaneti bize tevdi ettikleri için teşekkür ediyorum. Her biri bu oluşumun köşe taşı niteliğinde önemlidir. Gayemiz derneklerimizin ve şehrimizin adını hakkıyla taşıyıp katkı sunmak olacaktır” dedi.

“ETKİLİ VE LİDER BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞU OLACAĞIZ”

Kahramanmaraş insanını hayatını kolaylaştıran çalışmalarla toplumun beklentilerini karşılayacaklarına dikkat çeken Yinanç, “MARAŞFED olarak toplum içi paylaşımlarla Kahramanmaraş insanının hayatını kolaylaştıran, sosyal sorumluluk duyarlılığı yüksek, eğitime önem veren, insan odaklı etkin faaliyetleri önceleyen, alanında etkili lider bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedefliyoruz. Federasyon olarak sosyal faaliyetleri toplumun beklentilerini karşılayacak şekilde gerçekleştirmek, eğitim, kültür, sosyal işler, hukuk, iletişim, kadınlar, engelli ve yaşlılar, turizm, sanat, tarih, gençlik, spor ve ekonomi alanında katma değer üretmek temel gayemiz. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşları arasında kardeşlik hukukunu geliştirecek projelerle Kahramanmaraş’ımızın huzuru, mutluluğu ve milletimizin birliğine katkı sağlamak istiyoruz. Bünyemizdeki irili ufaklı kuruluşlarla ortak bir payda oluşturarak, bu paydaşların ortak seslerini tek çatı altında kuvvetli bir şekilde dillendireceğiz. Sevgi, saygı, eğitim, dayanışma, paylama, ortak üretim, şeffaflık, katılımcılık, ahlaki duyarlılık, yüksek tarih bilinci, sorumluluk şuuru ve millete hizmet etme bizim temel değerlerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞ’I EN GÜZEL ŞEKİLDE TANITACAĞIZ”

Özellikle Kahramanmaraş’ın tanıtımına yönelik önemli projelerinin olduğunu aktaran Yinanç, sözlerine şu şekilde devam etti, “Federasyon olarak yola çıkarken, önemli projeleri hayata geçirmemiz gerektiğini de biliyorduk. Bu sebeple de önemli projelerimiz var. Öncelikle lisans ve lisansüstü seviyede eğitim gören öğrencilerimize maddi ve manevi destek olacağız. Kahramanmaraş’ımız edebiyatın ve şiirin başkentidir, bu konuda edebiyat ve sanat alanındaki usta isimlerin hayatının tiyatral olarak canlandırılıp eserleri ile birlikte tanıtılması. Federasyon olarak en büyük amaçlarımızdan birisi de Kahramanmaraş’ımızın tanıtılmasını artırıcı faaliyetlerin yapılmasıdır. Bu kapsamda geniş katılımlı Kahramanmaraş Tanıtım Günleri düzenleyeceğiz. Şehrimizin en büyük değeri olan dondurmayı festivallerle daha da iyi tanıtmalıyız. Gastronomi turizmi noktasında da yöremize ait özel yemeklerin tanıtımının yapılmasına özen göstereceğiz. Birlik ve beraberlik çok önemlidir, belirli gün ve gecelerde çalışma kurullarının belirlediği faaliyet programı çerçevesinde hemşerilerimizin bir araya gelmesini sağlayacağız. Biz ne kadar bir ve beraber olursak, ekti gücümüz de, memleketimizi tanıtmamız da daha fazla olur.”

Gazetemiz Yazı işleri Mahmut Beyaz’da nazik ziyaretlerinden dolayı MARAŞFED Başkanı Uğur Yinanç ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek, başarılar diledi.

MARAŞFED kurucu dernekleri ise şekilde;

Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk, Kültür ve Çevre Derneği

Elbistan Alkayaoğlu ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği

İstanbul Andırınlılar Kültür ve Dayanışma Derneği

Arıtaş Mahallesi Derneği

Büyüktatlı Kasabası Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği

Elbistan İlçesi ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği

Elbistan Karamağara Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

Afşin Küçüktatlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Türkoğlu ve Köylrei Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz