Evin ısı yalıtımına, tozlanmamasına ve yağmurdan korunmasına önemli katkı sağlayan cam balkon, her geçen yıl binlerce kişi tarafından tercih ediliyor. Bazı hanımlar için evin en gerekli ihtiyaçları arasında yer alan cam balkon, son dönemde piyasadaki fiyat artışından nasibini aldı. Cam balkon fiyatının son 2 ayda yaklaşık yüzde 50 arttığını söyleyen Ramazan Aliko, bu durumun satışlarını olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

“ŞU ANDA CAM BALKON İŞİ DÜŞTÜ!”

Ramazan Aliko, “Cam balkon evimizin ısı yalıtımına, balkonun kirlenmemesine, yağmurdan korunmasına faydası var. Şu dönemde cam mevsim sezonu olduğu için çok fazla soran oluyor ama satış olmuyor. 2 aydan bu yana yaklaşık yüzde 50 zam geldi. Biz cam balkonun pazarlığını yaparken zam geliyor, böyle olunca müşteriye ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Şu anda satışların az olması nedeniyle aşırı bir kar elde etmiyoruz. Cam balkonlarda fiyat soran çok ama fiyatının fazlaca artmasından dolayı 10 kişi soruyorsa 2’si yaptırıyor. Şu anda cam balkon işi düştü! İnsanlar ucuza yöneliyor, ucuza yönelirse de cam balkonun ömrü kısa oluyor. Ucuz ürün her şeyde olduğu gibi cam balkonda da sağlıklı olmuyor. Her yıl cam balkon işi düşüyor. Pahalılık olmasa cam balkon işinin artacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“FİYATLAR ÖLÇÜYE GÖRE DEĞİŞİYOR”

Cam balkon fiyatlarıyla ilgili de konuşan Aliko, “Fiyatlar ölçüye göre değişiyor ama ortalama 8 milim olan 1 metrekarelik tek camlı bir cam balkon yapılması için bugün için bin 200- bin 500 TL bandında olması lazım. Isı camı da bin 500-2 bin TL bandında olur. Bu fiyatlarda olmayan cam balkonun ne kalitesi olur ne de o firma ayakta durabilir” diye konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz