Tüm konut ve iş yerlerine yapılması zorunlu olan ancak isteğe bağlı yapılabilen Zorunlu Deprem Sigortası'nda 2022 yılına ilişkin tarifeler belirlendi. Buna göre herhangi bir afet durumunda konut ya da işyerinin yıkılması halinde ödenecek Teminat tutarı 320 bin TL’yi aşamayacak. Betonarme yapılarda prim toplanırken metrekare birim maliyeti 1268 liradan 1508 liraya, diğer yapı türleri için de 874 liradan 1040 liraya yükseltildi. Konuyla ilgili konuşan Şentürk Sigorta Sahibi Kadir Can Şentürk, “Şehrimizde deprem sigortası yenileme oranları maalesef düşük. Herkesi sonradan pişman olmamak adına önceden tedbirini almaya davet ediyorum” dedi.

268 BİNDEN 320 BİN TL’YE ÇIKARILDI
Şentürk, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: 17 Kasım 2021 yılında yürürlüğe giren resmi gazeteyle birlikte Zorunlu Deprem Sigortasında bir takım değişiklikler oldu. Bu husus 01.01.2022 yılında başlamak üzere daha önce 268 bin TL olan deprem sigortası üst limitini 320 bin TL’ye çıkarttı.

ASGARİ PRİM TUTARI 40 TL’DEN AŞAĞI OLMAYACAK
Bununla birlikte bölgelere istinaden yapılacak olan asgari prim tutarları bölgelere göre değişiklik gösterecek ve sırasıyla 140 TL, 120 TL, 90 TL, 70 TL, 55 TL, 45 TL ve 40 TL’den az olmayacaktır. Yukarıda Deprem Bölgeleri Haritası gösterilmektedir. Bu haritada Kahraman şehrimiz yüksek riskli olarak görülmektedir. Türkiye’nin birçok bölgesinin de yüksek riskli olduğu bu haritada görülebilir.

“ŞEHRİMİZDE DEPREM SİGORTASI YENİLEME ORANLARI DÜŞÜK”
Her sene Deprem Sigortası alt ve üst limitler ve primler düzenlenir. Bu senede SDDK vasıtasıyla enflasyon düzenlemeleri yapılmış ve 01.01.2022 tarihi itibariyle limitler arttırılmıştır. Öngörülen bir düzenlemedir. Deprem ülkemizin bir gerçeğidir. Bu gerçekliği unutmak yerine onunla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Ve tabi ki her zaman dediğimiz gibi risk gerçekleştikten sonra satın alınamayacak tek ürün sigortadır. Şehrimizde deprem sigortası yenileme oranları maalesef düşük. Herkesi sonradan pişman olmamak adına önceden tedbirini almaya davet ediyorum.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz