Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi Hindi, Elbistan İlçesinde kurulan pazarda alıcılarını bekliyor. Yılbaşı hindilerinin satış fiyatı ise bu yıl 80-150 lira arasında.

Elbistan ilçesinde yılbaşı öncesi hindi satışlarında yaşanan hareketlilik satıcıların yüzünü güldürdü. Elbistan ilçesinde yetiştirilen Hindiler kurulan pazarda satışa çıkarken, yılbaşına sayılı günler kalada hindi pazarında hareketlilik başladı. 15 yıldır yılbaşı öncesi hindi satışı yaptığını belirten Abidin Kaçan, Hindileri Elbistan bölgesinde yetiştirdiklerini ve 200 kadar hindiyi pazara getirdiklerini söyledi. Hindiler fazla yem yediği için masrafları çok. Hindinin fiyatı kilosuna, boyuna göre değişiyor Günlük 10-15 tane hindi sattıklarını ve Yılbaşına kadar bütün hindileri satacaklarını ifade eden Kaçan, hindi fiyatlarının 80 ila 150 lira arasında değiştiğini belirtti.

YILBAŞI HİNDİSİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Hindi alacak vatandaşlara da bazı tüyolar veren Kaçan,“Hindinin iyi olduğunu anlamak için kanadının altına bakacaksınız. Sarı olduğu zaman hindinin iyisidir. Tüyleri düz, ibikleri kırmızı olacak. Kırmızı olduğunda hindinin yağlı ve daha iyi olacağını belirtti.Havaların biraz soğuması nedeniyle hindiler dışarda duruyor buda Hindilerin daha iyi kilo almasına neden olur çünkü Hindiler soğuk vurdukça lezzetli olur”dedi.

Erdi İşbilir/Elbistan

 


 

Editör: Mahmut Beyaz