Kahramanmaraş’ta hormonsuz yetişen sebzelerle yapılan yemeklerin daha lezzetli olduğunu ve vatandaşın kaliteli, hormonsuz sebze tüketmesi gerektiğini söyleyen Manav İşletmecisi Şemi Durmaz, “Kahramanmaraş’ta yetişen sebzeler hem kaliteli hem de sağlıklı” dedi.

12 yıldır manavlık yapan Şemi Durmaz Kahramanmaraş’ta yetişen sebzelerin hormonsuz olduğuna dikkat çekerek kentte yetişen sebzelerin kalitesinden dolayı yapılan yemeklerin daha lezzetli olduğunu söyledi. Kahramanmaraşlı Durmaz, 12 yıldır severek yaptığı mesleğinin daima hakkını vermeye çalıştığını söyledi. Durmaz Kahramanmaraş’ta yetişen sebzelerle ilgili şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’a özgü sebzeler genel olarak Kahramanmaraş domatesi, acı biber, tatlı biberi, dolmalık patlıcanıdır. Dolmalık patlıcan hem Kahramanmaraş’ı hem de Gaziantep’i doyuruyor. Kahramanmaraş sebzelerinin en önemli özelliği hormonsuz ve doğal yetişmesidir. Kahramanmaraş patlıcanının en önemli özelliği ise kuruluğunun olmasıdır” dedi.

Durmaz vatandaşların aldığı sebzelerin kalitesine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, sağlık açısından hormonsuz sebzelerin mevsiminde tüketilmesinin faydalı olacağını belirtti.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz