Kahramanmaraş’ta son yıllarda yaşanan turizmdeki canlanma, etkisini otellerin doluluk oranına yansıttı. Yıldızlı oteller bir biri ardına açılarak kent turizmine büyük katkı sağladı. Otel sektörüne yatırım yapan İşadamı Yusuf Kökünüz yeni projelerle turist sayısında artış olacağını söyledi.

Kahramanmaraşlı işadamı Alcazar Otel Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Yusuf Kökünüz kent turizminin geldiği noktayı, otellerin doluluk oranını Manşet Gazetesine değerlendirdi. Kahramanmaraş’a dışarıdan bakıldığında turizmin gelişmediği yönünde görüşler olsa da kent otellerindeki doluluk oranının yüzde 90’lara ulaştığını belirten işadamı Kökünüz hafta sonu durgunluğunun çözümünün ise yeni projelerden geçtiğini söyledi.

Kökünüz, “Dışarıdan bakıldığı zaman Kahramanmaraş’ta turizm gelişmiyor görünse de otellerdeki doluluk oranı yüzde 90’lar seviyesinde. Bu oranın yüzde 70’i ticari amaçlı olsa da en az yüzde 30’u seyahat ve gezi amaçlıdır. İlerleyen süreçlerde Kahramanmaraş’ın turizmine katkı sağlayacak olan projeler bu oranda yükselmelere neden olacaktır. Bu projelerin hayata geçmesiyle de şehir otellerinde karşılaşılan hafta sonu durgunluğunu çözüme ulaştıracaktır” dedi. 

Kahramanmaraş’ın coğrafi özelliği, kültürel yapısı, mimari eserleri ve daha birçok değerleriyle Akdeniz bölgesinde konuşlu güzide şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken İşadamı Kökünüz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Büyükşehir olmasıyla kentin gelişiminde gözle görülür bir artış sağlanmıştır. Kahramanmaraş’ta turizm, ilkbaharın gelmesi ile yerli ve yabancı turistleri şehrimize davet etmektedir. Kentimizde önceki yıllarda yapılan su sporları (offshore), offroad yarışmaları, kitap, gıda, makine ve kuyumculuk gibi tanıtım fuarları turizm açısından şehrimize büyük bir katkı sağlamaktadır. İl ve yurt dışındaki Kahramanmaraş tanıtım günleri de kentimizin tanıtımında önemli rol oynamaktadır.”

Bu projelerin yanı sırada Büyükşehir ve diğer ilçe belediyelerin yaptıkları atılımların turizme büyük bir katkı yaptığını ve yapmaya devam ettiğini de dile getiren İşadamı Kökünüz Büyükşehir ve diğer ilçe belediyelerin turizm alanındaki projeleriyle birlikte kayak merkezi, yapay sahil, nehir projesi ve bunun gibi birçok projenin hayata geçirilmesi ile birlikte yurt içi ve yurt dışından gelecek misafir sayısında gözle görülür bir artış olacağını vurguladı.   
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz