Kahramanmaraş Kapalı Çarşı kuyumcu esnafları piyasalarda ki hareketsizlik ve vatandaşların alım gücünün düşmesinden dolayı satışların durgun olduğunu söyledi.

Altın fiyatlarının yüksek seyretmesi ve kuyumculuk sektörü açısından ölü sezon olarak adlandırılan şu günlerde Kapalı Çarşı Kuyumcu esnafı piyasalarda durgunluktan yakınıyor. haber ekibimizin kuyumcu esnafı Nejdet Uzdil ile yaptığı görüşmede Uzdil, şuan altın piyasısında ölü mevsimin yaşandığını ve vatandaşların ekonomik yönden altın alırken zorluk çektiğini söyledi. Uzdil, ‘’Kuyumcu piyasası şuan en ölü mevsimini yaşıyor. Mevsim olarak değil zaman olarak altın ölü. Altında ki istikrarsızlık, iniş çıkış vatandaşı altından uzaklaştırdı. Altın önceden yatırım aracıydı şimdi ise ihtiyaca dönüştü. İhtiyaçta ise halkın ekonomisi zayıfladığı için onu da alamıyor. Bugün bir çeyrek altını dahi düğüne, nişana giderken almakta zorlanan bir halkımız var’’ şeklinde konuştu.

BİR ŞEHRİN KALKINMASI İÇİN ŞEHRE TURİST GİRMELİ’

Kahramanmaraş kapalı çarşı esnafı Uzdil, satışlarının ölü durumda olmasını Kahramanmaraş’a yabancı insanların gelmediğini ve kalkınmanın bu konuda geride kaldığını söyledi. Uzdil, konuşmasına şöyle devam etti:‘’Çeyrek altın 180 TL’ye. Altın 190 TL’yi gördü. Halkımızın gelir düzeyi düşük, memleketimize yabancı girmiyor. Bunun için Kahramanmaraş olarak hem kuyumcular, hem diğer esnaflar hiç iyi durumda değil. Bunun nedeni ise şehre yabancı girmiyor. Bir şehrin kalkınması için şehrimize yabancı girecek. Mesela Gaziantep’e bakıyoruz, Doğu’yu sömürüyor. Doğu’nun Paris’i deniliyor. Oraya akım var, alışveriş var. Akım olursa şehir kalkınır. Kahramanmaraş’ın kendi ilçelerinin faydası yok. Pazarcık, Türkoğlu Gaziantep’e, Göksun, Elbistan Malatya’ya, Andırın Kozan’a çalışıyor. Kahramanmaraş kendi halindedir. İlçeleriyle küskün durumda, bize faydası yok. Kahramanmaraş’ın kaderi böyledir. Çok şükür bakanımız var. İnşallah onun sayesinde yatırımlar artar. Hiç değilse kültür yönünden zenginleşiriz.’’

 

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz