Sporcu yetiştirme adına Kahramanmaraş’ın lokomotif kuvvetlerinden biri olan Kahramanmaraş Anadolu Lisesi, başarısını sürdürmeye devam ediyor. Her yıl ortalama 700 lisanslı sporcusuyla kentte adeta sporcu fabrikası görevi gören Lise, Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonasında yarışan ve derece elde eden öğrencileriyle de adından sıkça söz ettiriyor. Ayrıca mezun olan sporcu öğrencilerinin polislik, askerlik ve beden eğitim öğretmenliği gibi fiziksel zindelik gerektiren mesleklere yatkın olmalarına da yardımcı olan Kahramanmaraş Anadolu Lisesi, milli sporcu yetiştirmede de ilk sırada yer alıyor. Yaklaşık 60 branşta sporcu yetiştiren Lise, bu yıl da yarışmalarda kendisini gösterdi. Şu anda bir kısmı tamamlanan okullar arası yarışmalarda boks, judo, Badminton, bilek güreşi ve yüzme olmak üzere toplamda 5 branşta derece elde eden Kahramanmaraş Anadolu Lisesi, yarışmaların devam ettiği 49 branşta da boy gösteriyor.

“9. SINIFTAN 12. SINIFA KADAR BRANŞLARINDA EĞİTMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Lisede 10 yıldır Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Muhammed Vahit Demiröz, elde edilen başarıya ve sporcu yetiştirme noktasındaki çalışmalarına ilişkin şunları söyledi: “Bizler 9. sınıfta öğrencileri alıyoruz ilgi ve yeteneklerine göre branşlara yönlendiriyoruz. Gerekli yönlendirmeyi yaptıktan sonra öğrencilerimizi 9. sınıftan 12. sınıfa kadar branşlarında eğitmeye çalışıyoruz. Öğrenciler bazen branşları tanıyamıyor, bu noktada okulumuzda kariyer günleri düzenliyoruz. Kariyer günleri düzenleyerek, spor branşlarını tanıtabiliyoruz. Tanıttığımız bu spor branşlarıyla ilgili öğrencilerin ilgi ve alakalarını harekete geçirip öğrencilerimizi bir üst boyuta taşıyabiliyoruz. Eğittiğimiz öğrencilerimizi ihtisas alanında geliştirip bir üst eğitim kurumlarına hazırlık aşamasına geçiyoruz; polis asker ya da beden eğitimi öğretmeni olmalarını sağlıyoruz.

“HER YIL ORTALAMA 700-800 LİSANSLI ÖĞRENCİ SPORCUMUZ BULUNUYOR”

Okulun başarısından bahsedecek olursak atılıcılıkta Türkiye rekorlarımız var, futbolda Türkiye 5’inciliğimiz var, futsalda ve Eskrimde bölge şampiyonluklarımız var, wushu branşında il ve Türkiye derecelerimiz var, kick boks konusunda Türkiye Şampiyonluklarımız var, hatta 1 öğrencimiz Avrupa 2’ncisi olmuştu. Bu öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

Kahramanmaraş Anadolu Lisesi sporcu yetiştirme ve sporcuyu bir üst boyuta sevk etme adına Kahramanmaraş’ın lokomotif kuvvetlerinden biri. Her yıl ortalama 700-800 lisanslı öğrenci sporcumuz bulunuyor.”

SPORCULARIN PROFESYONEL OLMASI BİZİM EN BÜYÜK HEDEFİMİZ

Lisenin diğer Bedene Eğitimi Öğretmeni Özgür Gök ise; “Bu yıl şu ana kadar 10 branş bitti, devam eden yaklaşık 49 tane daha branş var, Yapılan 10 branş içerisinden; boks, judo, tekvando, bilek güreşi ve yüzmede derece alındı. Sporcular yetiştirmek güzel bir gurur, sporcuların profesyonel olması bizim en büyük hedefimiz” dedi.

İşte yarışmalarda elde edilen başarılar:
Yüzmede 50 Metre İl Birinciliği, Judo Kızlar İl İkinciliği – Erkekler İl Üçüncülüğü. Badminton Kızlar İl Üçüncülüğü – Erkekler İl Üçüncülüğü. Bilek Güreşi Erkekler İl Birinciliği – Kızlar İl Birinciliği. Boks Genç B Kategorisinde İl Birinciliği.

Kahramanmaraş Anadolu Lisesi geçmiş dönemlerde gösterdiği başarıları da şöyle;
Atıcılık - Türkiye Rekoru X 2.
Futbol – Türkiye 5.Liği.
Futbol – Bölge Şampiyonluğu.
Wushu – Türkiye Şampiyonlukları.
Kick Boks – Türkiye Şampiyonlukları.
Yüzme Engellilerde Türkiye Dereceleri.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz