Kahramanmaraş’ta bir asansör firmasının sahibi olan işadamı Halil İbrahim Yılmaz, öğrencilik yıllarında okuduğu okullara forma hediye etti.

Kahramanmaraş’ta asansör firması olan Halil İbrahim Yılmaz, öğrencilik yıllarında okuduğu okullara ve birçok okula forma ve futbol kalesi yaptırarak hediye etti. İbrahim Çalık Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi ve şube müdürleri katıldı. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, işadamına yaptığı bağıştan dolayı bir plaket verdi. Düzenlenen törende konuşma yapan hayırsever işadamı Halil İbrahim Yılmaz, “Öğrencilik yıllarımda yaşadığım bu eziklikten dolayı okuduğum okullarıma bir vefa borcu olarak forma yaptırma düşüncesi hâsıl oldu. Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığım görüşmede ilgiyle karşıladılar ve kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

‘EĞİTİMİ DESTEKLEMEK GELECEĞİ DESTEKLEMEKTİR’
Düzenlenen törende açılış konuşması yapan İbrahim Çalık Anadolu Lisesi müdürü Abdulkadir Özdemir, şunları dedi: “Aydınlık bir gelecek için iyi bir eğitim görüşünün yanında sosyal ve sportif faaliyetlerinde önemli olduğunu kabul etmek gerekir. Biliyoruz ki eğitimi desteklemek Türkiye’nin geleceğini desteklemektir. Bu bağlamda Halil İbrahim Yılmaz’a okullarımıza yaptığı katkılarından dolayı diğer okullarımız ve okulum adına teşekkür ederim.”

‘BÜYÜK BİR MUTLULUK YAŞIYORUM’
Törende konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, bu durumdan inanılmaz keyif aldığını ve büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Akkurt, şöyle devam etti: “Büyük bir mutluluğu yaşıyorum. Halil İbrahim Bey bir buçuk ay önce bana geldiğinde olur mu? Az mıdır, çok mudur? Diye başladık. İnanılmaz derecede keyif aldığımız bir noktaya geldik. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Şunu ifade etmek istiyorum. Veren elin alan elden üstün olduğu bir anlayışta durarak bütün bu insanların sevincini, onuru yaşamış olması zannediyorum çok büyük bir keyiftir. Biz eğitim-öğretim faaliyetlerini planlarken zihnin ve bedenin değişimine çok önem veriyoruz. Zihnen, bedenen ve ruhen değişmiş insanların aynı zamanda ahlaklı olmalarını da beklediğimizi ifade etmek isterim.”



‘EĞİTİM HAYATIM BOYUNCA SIKINTILAR YAŞADIM’
Düzenlenen törende bir diğer konuşmacı olan hayırsever işadamı Halil İbrahim Yılmaz, öğrencilik yıllarında çok zorluklar çektiğini ve bunları göz önüne alarak okuduğu okullara yardım etmeyi bir vefa borcu saydığını belirtti. Yılmaz, “Eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben eğitimime birleştirilmiş sınıflarda okuyarak başladım. Evimiz okula oldukça uzak bir mesafedeydi ve yollar çamurluydu. Ayağımızda lastik ayakkabılarla çok zor kış şartlarında bu uzak mesafeyi gidip gelerek ilk eğitimimi tamamladım. Ortaokulun bir yılını taşımalı sistemle geri kalanıysa YİBO’da okudum. Akabinde İbrahim Çalık Lisesi’ne kayıt olarak 4 yıl bu okulda liseyi okudum. Eğitim hayatım boyunca maddi anlamda çok ciddi sıkıntılar yaşadım. Takım elbiseyle hem derse girer hem de top oynardık. Hep içimde onun ezikliğini hissetmişimdir. Liseyi bitirdikten sonra maddi imkânsızlıklardan dolayı yüksek öğrenime devam edemedim, ancak muhtelif işlerde çalıştım. 2011 yılında asansör işiyle uğraşmaya başladım ve çok sevdiğim bu işte 2014 yılı 5’inci ayında Ede Asansör olarak kendi firmamı kurmak nasip oldu. Çiçeği burnunda firmamız Allah’a hamt olsun halkımızın teveccühüyle bir yıl içinde istediğimiz noktaya geldi” şeklinde konuştu.

‘MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Okul yıllarında takım elbiseyle hem top oynadığını hem de derse girdiğini belirten Yılmaz, hala bunun ezikliğini yaşadığını ve bu nedenle okullara forma hediye ettiğini söyledi. Yılmaz, “Öğrencilik yıllarında yaşadığım bu eziklikten dolayı okuduğum okullarıma bir vefa borcu olarak forma yaptırma düşüncesi hâsıl oldu. Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığım görüşmede ilgiyle karşıladılar ve kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Gönlüm çok şey istiyor ama şimdilik karınca kaderince 5 okulumuza ve milli eğitim müdürlüğümüze 126 takım muhtelif branşlar için forma, bir okulumuz içinde 2 adet futbol kalesi yaptırmak nasip oldu. Belki okuyamadım ama girişimci bir ruha sahip oldum. Bu noktada girişimcilik kursu aldığım iktisadi ve idari bilimler bölümü başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan hocama da çok teşekkür ediyorum. Rabbim nasip ederse ilerleyen yıllarda elinden geldiğince okullarımıza farklı konularda desteğe devam edeceğimizden şüpheniz olmasın. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizi muhabbetle kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.
Haber: Emre Akkış

 

Editör: Mahmut Beyaz