Başkan Mehmet Çetin, yaptığı basın açıklamasında bir öğretmenin öğrencisi tarafından katledilmesinin tarifsiz bir acı olduğunu belirterek, yaşanan olayın eğitim camiasını derinden sarstığını ifade etti. Çetin, “Öğrencilerine faydalı olmak ve eğitim sistemini daha verimli hale getirmek için emek veren bir meslektaşımızı menfur bir saldırı sonucu kaybettik. Vefat eden öğretmenimize Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı öğretmen ve öğrencimize de acil şifalar temenni ediyoruz” dedi.

EĞİTİMCİYE ŞİDDET İŞ GÜVENLİĞİ SORUNUDUR
Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin yaygın bir toplumsal sorun haline geldiğini vurgulayan Çetin, öğretmenlere yönelik saldırıların artık bir iş güvenliği ve iç güvenlik meselesi olduğunu söyledi. “Eğitimciye yönelen şiddetin vaka-i adiyeden sayılmaya başlandığı bir dönemdeyiz. Şiddetin failinin öğrenci olduğu durumlarda bunun sıradan bir olay değil, toplumsal bir sorun olduğu gerçeğiyle yüzleşmeliyiz” diyen Çetin, aile yapısının ve sosyal çevrenin çocukların gelişimindeki rolüne dikkat çekti. Çocuk suçluluğunun arka planında aile faktörünün göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Çetin, sevgi, ilgi ve disiplin eksikliğinin toplumsal sonuçlar doğurduğunu ifade etti.
DEVLET GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALIDIR
Uluslararası hukuk ve Anayasa’da yer alan yaşam hakkı ilkesine atıfta bulunan Mehmet Çetin, devletin eğitim çalışanlarının can güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu vurguladı. Caydırıcı yasal düzenlemelerin ve etkin bir infaz mekanizmasının hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Çetin, okullarda güvenli çalışma ortamının tesis edilmesinin hukuk devleti olmanın gereği olduğunu kaydetti.
BİR GÜNLÜK İŞ BIRAKMA KARARI
Fatma Nur Çelik öğretmenin hayatını kaybettiği saldırının ardından İstanbul’daki tüm eğitim kurumlarında bir günlük iş bırakma kararı alındığını hatırlatan Çetin, bu kararın bir tepki olduğu kadar bir çağrı olduğunu ifade etti. “Bu çağrı öğretmenin itibarını koruma çağrısıdır. Bu çağrı güvenli okul talebidir. Bu çağrı şiddetsiz bir gelecek iradesidir” diyen Çetin, eğitim çalışanlarının güvenliği sağlanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Kahramanmaraş Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Çetin, açıklamasını “Eğitimciler savunmasız ve korumasız bırakılmamalıdır. Okullarımızı şiddetin konusu olmaktan çıkarana kadar sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” sözleriyle tamamladı.





