Hayatta farklılıkları sıralamaya devam ediyoruz.

6-Cinsiyette Farklılık. 

Kadın ve erkek. Yaratıcı güç, bütün varlıkları olduğu gibi, insanı çift yaratmış. İnsanlık yaratıldığı bu özelliği denge unsuru olarak görmeli erkek egemenliği ya da feminist hareketlerin yaklaşımlarını dengelemelidir.

7-Ekonomik Yapıda Farklılık

İnsan topluluklarının olduğu yerde zengin ve fakir ayırımı görülür. Ekonominin oluşturduğu katmanları doğru anlayıp hak ve adalet ölçeğinde bu konuyu çözmek varken zenginlik ve fakirlik ayrı ayrı sürüp gider. Sefaletin olmaması en büyük arzudur. Zengin ve fakir ayrımı çalışma ve tasarrufunda alt yapısıdır.

8-Yönetimde Farklılık

İdare başlı başına bir sanattır. Toplumda genel ihtiyaçların karşılanıp dağıtılmasında değişik görüşlerin olması olağan iken eşitlik adına idare edenle idare edilenler arasındaki kurumları ortadan kaldırmak anarşinin en büyük sebebidir. Önemli olan bu yapıyı değiştirmek değil bu yapı ile birlikte adaleti sağlamaktır.

Dünyada cenneti aramak boş bir uğraştır.

Unutmayın ki dünya herkesin ihtiyacına yetecek kadarını sağlar, fakat herkesin hırsına yetecek kadarını değil.

Sosyal yapıdaki farklılıkları birlikte iyileştirmek mümkündür.

Değişim ve dönüşüm için şu esasları ele almaya çalışalım.

Farklılıkları ortadan kaldırmak genel bir arzudur ama bu mümkün olmamıştır. Öyleyse farklılıklarla birlikte eşit, hür ve mutlu yaşayabiliriz.

Hayatın her alanındaki farklılıklar aslında toplumun canlılığının göstergesidir.

Herkes zengin, herkes kuvvetli, herkes idareci olamaz. Sosyal mevkilerin oluşum ve gelişimini adaletle yapmaksa mümkündür.

Önemli olan hürriyetin, ilmiliğin, özgürlük, yerellik ve evrenselliğin barış içinde gerçekleşmesini sağlamaktır.

Sosyal yapıda; emanet, adalet, liyakat, istişare ve meşrutiyetin hâkimiyeti en büyük arzumuz olmalıdır.

 Aynı potada eritmek değil aynı çatı altında yaşamak ve yaşatmak mutluluğun kendisidir.

Gücümüzü farklılıkları ortadan kaldırmaya değil, farklılıklar arası ahengi korumaya ayırırsak biricikliğimiz tecelli eder.